roma-trevi-kut

Mi történik az érmékkel, miután beledobjátok a szökőkútba? Itt a válasz!

Ha jártatok már valaha például a római Trevi-kútnál, biztos, hogy legalább egy érmét beledobtatok, és kívántatok valamit. Bevett szokás, és ezzel rengetegen vannak így; de mi történik azzal a sok pénzzel, ami ilyenkor felgyülemlik a kút mélyén?

Elég csak besétálnotok a Westendbe, és a vízesésnél máris megszámlálhatatlan mennyiségű érmét láttok. Rómában a Trevi-kútnál vagy Las Vegasban a Bellagio-tónál pedig ennek a többszörösét találnátok meg, ugyanis emberek ezrei járnak ide folyamatosan, hogy beledobjanak egy kis pénzt, és kívánjanak valamit.

Objektum doboz

Csak hogy legyen viszonyítási alap: a Trevi-kútba egyetlen hét alatt 15.000 dollárnyi pénzt dobnak, ami több mint 4 millió forintnak felel meg. Elképesztő mennyiség, főleg, ha azt nézzük, hogy ez egyetlen év alatt majdnem 300 millió forint. Jogos a kérdés persze, hogy ez kihez kerül? Nos, Rómában ez a római katolikus egyház jótékonysági szervezetéhez jut el, a karitászhoz, akik a teljes összeget mások segítésére fordítják.

Objektum doboz

Szintén nagyon híres a Las Vegas-i tó, a Bellagio, ahol évi szinten az emberek összesen 12.000 dollárnyi pénzt hagynak. Ezt aztán egy hatalmas porszívóval tisztítják meg időnként, a felszedett dolgokat pedig különválogatják. Hogy pontosan hova kerül a pénz, azt nehéz megtalálni a neten, de 2010-ben állítólag az összeget jótékony célokra ajánlották fel – írja a Hello Giggles.

Objektum doboz

Mall of America – ez egy hatalmas bevásárlóközpont Minnesotában, benne egy szökőkúttal, ahol havi szinten 2000 dollárt hagynak az emberek kívánságokra. Ők ezt a pénzt különböző jótékonysági célokra fordítják illetve nonprofit vállalatoknak adományozzák.

Objektum doboz

Ti szoktatok pénzt dobni a szökőkútba?