Nahát! Kiderült, melyik Magyarország kedvenc színe

Nahát! Kiderült, melyik Magyarország kedvenc színe

A kedvencek alapján címkéket aggatunk másokra, megítéljük őket. Eldöntjük, hogy jó fejek, cool arcok vagy nagyon gázak, de leginkább van-e közünk hozzájuk, vagy legközelebb a közelükbe se megyünk. Mi a kedvenc kajátok? Melyik a kedvenc sorozatotok, színészetek, podcastetek, Facebook-közösségetek, vloggeretek? Ja, és persze: melyik a kedvenc színetek?

Ne aggódjatok, a TRILAK már tudja, ugyanis nemrég elkészítették Magyarország színtérképét, amelyből ez is kiderült. Természetesen sok más mellett. Hogy kicsit húzzam az időt, előbb következzen a sok más.

Milyen színű házakban lakunk?

Ha hiszitek, ha nem, a legtöbben fehér színű házakban lakunk a felmérés szerint. Ezt szorosan követi a sárga, majd a szürke. Pedig milyen jót tenne az utcaképnek egy kis szín, nézzétek csak:

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

Milyen színű hálószobában alszunk?

Nem fogjátok kitalálni (de!), de itt is inkább a visszafogott színek hódítanak. A férfiak inkább a fehérre voksolnak, a nők jobban kedvelik a krémszínt, a barackot, a fehéret és a narancsot.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

színek hangulatok

Színjáték – avagy így hatnak a különböző színek a hangulatotokra

Szerkesztőnk, Mojzi szerint nem véletlenül nyúlunk reggelente egy adott ruhához, hiszen a színek érzelmeket közvetítenek, vagyis amilyen a hangulatunk, az alapján fogunk kiválasztani egy adott ruhadarabot a szekrényből. Ha például baromi rossz a kedvünk, és vágyunk valami pozitívra, lehet, hogy egy élénk, színes darabra fog esni a választásunk, de ha inkább elbujdosnánk aznap az emberek elől, akkor egy sötét árnyalat lesz a favorit. A színek rengeteget segíthetnek a közérzetünkön, hangulatunkon, csak tudni kell, melyik milyen érzelmet vált ki belőletek. Ide kattintva olvassatok tovább!

És az autónk?

A felmérés szerint Magyarországon a legtöbbeknek már volt fehér autója (vagy ezüstje, vagy szürkéje). A magyar internetezők ötöde ugyanakkor fekete színű kocsit választana (a második ebben a sorban a kék, a harmadik pedig a fehér.) Azt tudtátok amúgy, hogy a megfelelő autószínnel csökkenthetitek a baleset esélyét? Kattintsatok ide a részletekért!

És akkor most jöjjön az, amire mindenki vár: mi Magyarország kedvenc színe? Nos, dobpergéééééééés:

Magyarország kedvenc színe a KÉK!

Erre voksolt a megkérdezett nők 27, a férfiak 31 százaléka.

Izgalmasan alakultak a dobogós helyek is: a második legkedveltebb szín a férfiak körében a zöld, a nőknél pedig a piros lett. Egyszer már írtam arról, hogyan lehet a vöröset okosan használni az otthonotokban is.

Én imádom a kéket a lakásban. Nézzétek, milyen gyönyörű!

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

600

Mi az a tób? És a smalt?

A felmérésből kiderül, hogy a színárnyalatok elnevezéseit sem nagyon ismerjük. „Az ekrüről a nők kétharmada, a férfiak csupán harmada tudta, hogy a fehér egyik árnyalatáról van szó, míg a terrakotta esetében a nők 61, a férfiak 45 százaléka válaszolt helyesen.”

Keményebb diónak bizonyult a smalt, a sziena és a tób: ezeket a válaszadók csupán mintegy ötöde tudta beazonosítani. (A smalt egy mélykék, a sziena egy sárgásbarna, a tób pedig egy szürkészöld árnyalatot jelöl.)