Egyéb kategória

Nem boszorkányok vagyunk, csak szeplősek: jegyezze meg mindenki, ez nem szépséghiba!

Mit gondoltok, szexi a szeplő? Szépséghibának tartjátok őket? Tetszenek? Akárhogy is legyen, lássunk egy kicsit tisztábban a szeplők terén!

vous - 2017.04.21.
Nem boszorkányok vagyunk, csak szeplősek: jegyezze meg mindenki, ez nem szépséghiba!

Szeplősnek lenni igazán különleges érzés, mondjon bárki bármit is. Ennek ellenére sokan nem kedvelik, sőt le is szedetik azt – kinek mi tetszik. Azt azonban ideje lenne mindenkinek megjegyezni, hogy korántsem szépséghiba, sokkal inkább szexepil. 

emcsi

Az internet és mi is felháborodtunk: hibának nevezik a szeplőket

Szeplős vagyok. Imádom. Ha bárki azt mondaná nekem, hogy a szeplőim szépséghibák, kinevetném.

Ez az emberi butaság egyik leglegje, amit egy plakáton meg is valósítottak. Sajnos.

Szeplősként szerencsére még sosem találkoztam negatív véleménnyel a pöttyök iránt, az emberi butaság egyértelmű jele, ha valakit szélsőségesen taszítanak a pöttyök. Nézzük meg közelebbről, mik is a szeplők!

Kétféle szeplő létezik

A kettő közül a leggyakoribb, az ephelis (szeplő), amely lapos, világosbarna, és az évszakok változásával együtt változik – hol halványabb, hol sötétebb lesz. A lencse pedig bármely életkorban és bármely testtájon kialakulhat, a szeplőhöz hasonló, de télen nem halványodik el.

Senki nem születik szeplővel

 Nem láttunk soha még kisbabát szeplővel, ez nem véletlen. A szeplők kialakulásáért elsősorban a napfény felelős. A melanin reagál a napfényre, sötétíti a bőrt.

szeplos-pasi1

„Legyen végre vörös hajú James Bond!” – A szeplős és vörös pasik dögösek!

Bármit is gondoljatok a vörös hajú, szeplős pasikról, két görgetéssel lejjebb vagy megváltozik a véleményetek, vagy még inkább beléjük szerettek.

A cikk ITT folytatódik.

Természetes fényvédők

A melanocyták természetes fényvédő hatásúak, mivel sötétítenek az arcon, és így a bőr kevésbé érzékeny az UV-sugarakra. Ez azonban nem kifogás, hogy ne használjatok fényvédő krémeket. A bőrrák kockázata ugyanúgy fennáll, mivel azt az ultraibolya fény okozza, így a szeplős emberek számára is fontos, hogy évente ellenőriztessék a bőrüket!

A szeplős nők boszorkányok

Régen úgy gondolták, hogy a szeplő elárulja a boszorkányokat, úgy tartották, hogy a pöttyök egyértelmű jelei annak, hogy a nők eladták a lelküket az ördögnek. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a férfiak ugyanannyira fogékonyak a szeplőkre, mint a nők.

Címkék: #szeplő #tények
Ajánlott cikkek