Egyéb kategória

Nem szemét, nehogy kidobjátok! Zöldséghulladékból lesz a legjobb alaplé

Sok ételhez elengedhetetlen az alaplé, amivel – valljuk be – csak kevesen bajlódnak otthon. Jóval egyszerűbb a leveskocka – de jóval vacakabb is. Ki akarna ízfokozókkal, aromákkal turbózott leveskockát, ha fillérekből és egyszerűen készülhet házi alaplé is?

vous - 2017.04.26.
Nem szemét, nehogy kidobjátok! Zöldséghulladékból lesz a legjobb alaplé

Ha egy levesbe elég zöldséget és fűszert teszünk, nem igényli a leveskockát vagy az alaplét, na de egy rizottónál elkerülhetetlen, hogy ízekben gazdag, lehetőleg természetes és házi alaplével készítsük.

Sokan macerásnak és pazarlónak gondolják az alaplé főzését, felesleges luxusnak, de aki rászokik, nehezen tud lemondani róla.

Nem kell bedőlni a trendi szakácskönyvek és gasztrodiktátorok „igazi” alaplevének, amit gyönyörű zöldségekből és húsos csontokból hosszú órákon át főznek. A profi szakácsok konyhai hulladékból készítik, ami nemcsak környezettudatosabb, de jóval költséghatékonyabb is.

mérleg sütés konyha

5 dolog, ami egyetlen kezdő háziasszony konyhájából sem hiányozhat

Mindenkivel megesik legalább egyszer, hogy kollégiumba, albérletbe vagy új lakásba költözik, és többnyire egyiknek sem jellegzetessége a jól felszerelt konyha. Enni márpedig kell, ha lehet, akkor egészségesen, amit egy kis kreativitással és kevés alapfelszereléssel is sikeresen megoldhatunk.

A cikk ITT  folytatódik!

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de gondoljunk csak bele, mennyi dolog landol a kukában, amit okosan felhasználhatnánk. Brokkoli vagy karfiol szára, paprika csumája, répa és karalábé levele, héja, zöldborsó hüvelye…

Forrás:
depositphotos

És akkor még nem is beszéltünk a csontokról, amit például a csirkecomb vagy -mell filézésekor kidobunk! Vagyis a hulladék nem feltétlenül szemét, a megoldás pedig egyetlen egyszerű zacskó.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek