Egyéb kategória

A világhírű énekesnő a kiadóját „Szeretlek” névre keresztelte – hírességek magyar gyökerekkel

Ha egy sztárról kiderül, hogy magyar vér csörgedezik az ereiben, jóleső érzéssel nyugtázzuk a dolgot. Gábor Zsazsa, Tony Curtis és Lugosi Béla köztudottan magyar származású volt, de rajtuk kívül még szép számmal akadnak olyan hírességek, akiknek szintén közük van hazánkhoz.

vous - 2017.04.28.
A világhírű énekesnő a kiadóját „Szeretlek” névre keresztelte – hírességek magyar gyökerekkel

Egy túlzó mondás szerint

Hollywoodban mindenki magyar, csak kicsit utána kell nézni a családfájának.

Persze, ha jobban utánanézünk, hamar kiderül, hogy ahogy sokakban csörgedezik magyar vér, úgy még többekben csörgedezik angol, német, olasz, francia, és ki tudja még milyen vér…

Na de nem akarok ünneprontó lenni: attól még, hogy valójában nem minden fantasztikus emberről derül ki, hogy magyar származású, tényleg szép számmal akadnak olyan hírességek, akiknek van némi közük hozzánk.

Drew Barrymore

Bár nem ápol vele jó viszonyt, Drew édesanyja magyar származású. Az E.T. gyereksztárjának anyukája, Makó Ildikó a második világháború idején született Németországban, majd nem tudni, mikor, illetve hogyan, de az Egyesült Államokba költözött és ott kezdett színészi karrierbe.

Forrás:
Depositphotos
Leköpött szomszéd, kokain, bolti lopás – amikor a cuki gyereksztárok teljesen elzüllenek

Leköpött szomszéd, kokain, bolti lopás – amikor a cuki gyereksztárok teljesen elzüllenek

A züllés útjára lépő cuki gyereksztár története szinte már klisé. Rengeteg ilyet láttunk, és még fogunk is látni jó pár hasonló történetet. Van, aki teljesen tönkremegy, de szerencsére akad olyan is, aki idővel észhez kap, összeszedi magát, és visszatér a helyes vágányra. Legyen bármi is a dolgok kimenetele, a sajtó előszeretettel dokumentálja, ha egy valaha sikeres ember elindul lefelé a lejtőn.

Korábbi cikkünk itt folytatódik.

Jessica Szohr

A Gossip Girlben híressé váló Jessica egzotikus külseje ellenére magyar származással (is) büszkélkedhet édesapja révén. Amikor 2011-ben Budapesten járt, a Twitterre büszkén ki is posztolta, hogy

Budapesten vagyok, ahonnan a családom származik. Jeeee! Milyen gyönyörű város! 

Kell ennél jobb országimázskampány?

Forrás:
Depositphotos

Kesha

Az énekesnő dédnagyanyja Szentesről származott, Kecse Nagy Lídiának hívták. Amikor Kesha Magyarországon koncertezett 2011-ben, két szám között utalt is erre, majd 2013-ban teljes titokban meg is látogatta a Csongrád megyében élő rokonait.

Forrás:
Depositphotos

Adrien Brody

A zongorista című filmmel világhírt szerző színész édesanyja szintén magyar volt–- és szintén híres. Sylvia Plachy 1956-ban, 13 éves korában hagyta el az országot a családjával együtt, állítólag csak egy vázát vittek magukkal Amerikába. Fotósnak tanult, egy tanára mutatta be a szintén magyar származású, elismert fotósnak, André Kertésznek. Sylvia állítólag nemcsak szakmailag tanult sokat a világhírű fényképésztől, de sokat köszönhet neki a szemléletéért, látásmódjáért, hozzáállásáért is.

Forrás:
Depositphotos

Alanis Morissette

Az énekesnő anyai ágon köthető Magyarországhoz. Édesanyja '56-os menekültként, még gyerekként került Kanadába. Felnőtt korában tanárként dolgozott, és egy francia-kanadai kollégájával házasodott össze, ebből a szerelemből született Alanis, aki büszke magyar gyökereire. Bár nem beszél magyarul, néhány szót azért ismer, és több interjúban is elmondta már, hogy szeretné megtanulni a nyelvet. Valószínűleg tényleg büszke lehet a gyökereire, mivel kisfiát Ever Imre Morissette-Treadway névre keresztelték.

Ami pedig igazán szívet melengető, hogy Alanis a saját kiadója a „Szeretlek” névre hallgat – így, magyarul.

Forrás:
Depositphotos

A lista viszont sokkal hosszabb, mint gondolnátok, hiszen szintén magyar felmenőkkel büszkélkedhet(ett)

  • Harry Houdini (született Weisz Erik), a világhírű szabadulóművész és illuzionista
  • Breuer Marcell építész és formatervező 
  • Johnny Weissmüller olimpiai bajnok úszó és filmszínész (a Tarzan alakítója)
  • Estée Lauder, a róla elnevezett kozmetikai cég alapítója
  • Peter Falk, a Columbo című sorozat színésze
  • Rachel Weisz
  • Mariska Hargitay
  • Goldie Hawn (és hát akkor Goldie lánya, Kate Hudson is…)
  • Calvin Klein
  • Flea a Red Hot Chili Peppersből
  • Gene Simmons a Kissből
  • és Tommy Ramone a Ramonesból.

Kihagytunk volna valakit?

Ajánlott cikkek