esztergom-esztergom-basilica-danube-basilica-of-esztergom-161288-2

Körbeajánljuk az országot: tippek kiránduláshoz a hosszú hétvégén

A hosszú hétvégén mindenki csinál valamit: ki pihen, ki takarít, ki dolgozik, ki pedig kirándul. Ha utóbbit választanátok, de nem tudjátok, merre menjetek, akkor adunk pár igazán klassz ötletet. Budapesten maradnátok, vagy szívesen utaznátok? Körbeajánljuk az országot!

Váci Ártéri Tanösvény

Korábban már ajánlottam nektek a váci tanösvényt, ahol a víz, a fák, a virágok és a madarak hada teljesen elvarázsol mindenkit, aki egyszer odalátogat. A látvány kihagyhatatlan, a tanösvény pedig könnyen megközelíthető gyalog vagy biciklivel. Mojzi 5 kirándulóhely-tippjét ITT találjátok!

Forrás:
Instagram

Teraszos helyek Budapesten

Columbus Étterem és Pub

Még egyetemista koromban bukkantam rá, és mindig meleg szívvel ajánlom a menthetetlen romantikus lelkeknek. A hajó felső szintje jó időben igazi kalózos hangulatot ad, a kilátás pedig varázslatos: a budai várra és a Citadellára is jó a rálátás. 

Objektum doboz

Caffé Torino

Az olasz ízek szerelmeseinek a Bródy Sándor utcai Caffé Torinóban a helyük. A hely varázsát nemcsak a páratlan olaszos hangulat, hanem az üvegfalú kis terem adja, ahol úgy érezhetitek, kint is, bent is vagytok egyszerre. Persze az üvegtermen kívül is vidám, színes székek és asztalok várják a pihenőket.

Andi még több teraszos pesti helyet ajánl ITT!

Objektum doboz

Na, akkor most szabaduljatok Budapestről – A legjobb autós kirándulóhelyek kb. 45 percre a fővárostól

Tata

Utazással töltött idő Budapestről: 51 perc

Tata egy ideje kiérdemelte az esküvőváros címet, ami nem véletlen. A Budapesttől mindössze 51 percre található város telis-tele van romantikus helyszínekkel. A tatai vár bástyái ma már esküvői szertartásoknak is helyet adnak, de ha nincs tervben az, hogy férjhez mentek, akkor is érdemes megnézni, majd sétáljatok egy nagyot a tatai angolparkban. Ha még van kedvetek egy kicsit autózni, ugorjatok át a közeli Neszmélyre, a neszmélyi borvidék szívébe, ahol isteni borokat is kóstolhattok.

Forrás:
Google, Wikipedia

A VOUS-lányok ide kattintva még több budapesthez közeli helyet ajánlanak!

Kihagyhatatlan élmények a Zemplénben

 Füzérradványi kastélypark

Személy szerint a kastélyok belső terei csak akkor érdekelnek, ha vannak kiállítva korabeli ruhák is. Mindenkinek megvannak a dilijei, ugye. A fürzérradványi Károlyi-kastélyt viszont kívülről is látnotok kell. A kastélypark díjmentesen látogatható egész évben, nemrég a sétányokat, pavilonokat is felújították. A pavilonokban akár éjszakázni is lehet. Ha elképzelitek, hogy épp abroncsos szoknyában, kalapban sétáltok az avarban, kicsit olyan, mintha hercegnők lennétek.

Eszter ITT még több zempléni helyet ajánl!

Forrás:
Mengyán Eszter

Éljen a virágturizmus! – Irány Magyarország valamelyik arborétuma

Kámoni Arborétum

A Kámoni Arborétum Szombathely belterületén található. Területe huszonhét hektár, amelyen mintegy 3200 fa- és cserjefaj, illetve -fajta él. Különösen látványos a növényzet a tavaszvégi hónapokban, ekkor virágzik ugyanis a Gyöngyös-patak vizével kialakított kis mesterséges tavak körül a rododendron. 

Még több hazai arborétum ITT!

Objektum doboz

ITT pedig az is kiderül, hogy nem lehetetlen stílusosan kirándulni.