Egyéb kategória

Adele is ezt választaná: baked potato, az angol pubok kedvenc étele

„Inkább választok egy közös estét a barátaimmal, mint az edzőtermet” – szól az angol énekesnő, Adele egyik sokat idézett gondolata, és valóban, az angolok szívesebben töltik estéiket hangulatos pubokban, mint edzőtermekben. A pubokba pedig már csak azért is érdemes elcsábulni, mert a jófajta sörök mellé sült-töltött krumplit is falatozhatunk.

vous - 2017.05.05.
Adele is ezt választaná: baked potato, az angol pubok kedvenc étele

A héjában sült krumpli nálunk sem ismeretlen, sőt… Sóval, vajjal vagy egy kis kacsazsírral önmagában is kiadós és remek vacsora az apróbb szemű héjas sült krumpli, ami nálunk konyharuhába bugyolálva kerül az asztalra, hogy az utolsó szemek is melegek maradjanak, mire a tányéron landolnak, mert úgy az igazi, ha ráolvad a vaj. 

Nos, az angolok változata egy kicsit más, a baked vagy jacket potato millió módon készül, és leggyakrabban önálló fogásként fogyasztják, mert nagyon kiadós és laktató, nem mellesleg rém egyszerű elkészíteni.

adele

Adele szívsebész szeretett volna lenni – öt érdekesség, amit nem tudtatok még róla

Adele azok közé az énekesnők közé tartozik, akiket mindenki imád. Elég meghallgatnunk egy számát ahhoz, hogy elgondolkoztasson minket az élet nagy dolgairól. De nem gondoljátok, hogy kicsit keveset tudunk róla? Adele az egyik kedvenc énekesnőm, szerintem nem létezik még egy ilyen hang a földön, mint az övé. Hallottátok már a legjobb feldolgozásokat a Hello című slágeréből?

Korábbi cikkünket ITT olvashatjátok!

Nagyobb vagy egészen nagy krumplikat használnak, ezeket villával vagy késsel megböködik, olajjal és sóval alaposan bedörzsölik, majd megsütik tepsibe téve vagy fóliába csavarva. Ez nem kevés idő, tekintettel arra, hogy a szép nagy burgonyáknak belül is tökéletesen át kell sülniük.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára! 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek