Egyéb kategória

Egy desszert, ami instant függőséget okoz: Mogyoróvajas-csokis pitetorta

A csokoládé mellett a mogyoróvaj az a finomság, ami könnyen függőséget okozhat, legtöbbünknél legalábbis. A kettő együtt pedig valami elképesztő harmóniát alkot, és nagyon mutatós kis pitetortácskákat készíthetünk velük.

vous - 2017.05.14.
Egy desszert, ami instant függőséget okoz: Mogyoróvajas-csokis pitetorta

Igazi amerikai nyalánkság a mogyoróvaj, ami arrafelé legalább olyan népszerű, mint nálunk a másik mogyorós kence, a Nutella. Míg a csokis nugátkrém a fán termő csonthéjas, úgynevezett törökmogyoróból készül, addig a mogyoróvaj az amerikai mogyorónak is nevezett gyökértemésből, ami pörkölés után válik fogyaszthatóvá. Önmagában enyhén édeskés ízű, és sózva is nagyon kedvelt csemege, szinte minden buliban az asztalra kerül, de édesen is sokféle desszertben találkozhatunk vele. 

A darált mogyoróból saját olajával kevert mogyoróvaj lehet teljesen krémes vagy darabosabb, édeskésebb vagy natúrabb, és nagyon jó kence szendvicsre is, illetve cukorral, csokoládéval, juharsziruppal vagy mézzel ízesítve kedvelt mindenféle süteményhez, amerikai palacsintához. Ha igazán ütős és szépséges desszertet szeretnék, ami veri a legtöbb cukrászda kínálatát, készítsünk cuki kis pitetortákat vele, csokoládéval rétegezve.

Kíváncsiak vagytok a receptre? Akkor irány a Cookta oldala

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek