Egyéb kategória

Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából

A Fülöp-szigetek jellegzetes desszertje a halo halo, ami annyira bizarr, hogy sokan a csodájára járnak. Mivel a több mint 7000 szigetből álló trópusi országban ugyancsak meleg van, az látatlanban is kitalálható, hogy jeges édességről van szó, de előre szólunk, nagyon fura!

vous - 2017.05.18.
Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából

A halo halo jelentése kevert, pontosabban „kever kever”, és tényleg nem lehetne jobb nevet találni neki, mivel nagyon sokféle alapanyagból készül, amit egy pohárban vagy kehelyben egymásra halmoznak. Majd az alapanyagokat elkeverik, és vagy kanalazzák, vagy kortyolgatják, mert a nagy melegben gyorsan olvad.

A helyiek egészen elképesztő kombinációkat képesek bekanalazni, de a turisták által is kedvelt fagyis desszertből jóval szelídebb változatok is léteznek. 

Objektum doboz

A halo halo alapja forgácsolt jég, amit eredetileg egy nagy tömbből késsel vagy fémlapáttal kapargatnak le, ezt különféle karamellizált és friss gyümölcsökkel rétegezik. Erre jön némi kókuszhús, tápiókagyöngy vagy gyümölcszselé, majd ezt meglocsolják sűrített tejjel. Végül megkoronázzák 1-2 gombóc jamgyökérből készült lila fagyival, és többnyire a tetejére még egy kis karamellizált tejpuding is kerül.

Forrás:
Depositphotos

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek