instagram

Kiderült: ez a közösségi oldal a legkárosabb a mentális egészségetekre

A mentális egészség és a közösségi média összetett kapcsolatban áll: az életünk online megosztása lehetőséget nyújt a valóság minden részének szerkesztésére, ezt pedig ki is használjuk.

Az Egyesült Királyság Közegészségügyi Társasága készített egy felmérést, amiben körülbelül 1500 embert (14 és 23 év közöttiek) kérdeztek arról, hogy a Instagram, a Snapchat, a Twitter, a Facebook és a YouTube hatással volt-e a mentális egészségükre.

Az eredmények azt mutatták, hogy az Instagram volt a leginkább káros, különösen a fiatal nők számára. Az Insta volt a legkevésbé alkalmas arra, hogy kiszűrje az esetleges tökéletlenségeket, ami viszont a fogyasztókban aggodalmat keltett, depressziót, magányt ébresztett, vagy ahogy ők fogalmaztak, féltek a FOMO-érzéstől (Fear Of Missing Out – Félem, hogy lemaradsz valamiről).

A tanulmány eredményéből a YouTube jött ki a legjobban.

Ez volt az egyetlen platform, amely pozitív minősítést kapott.

mentális

Őszinte képek arról, hogy milyen mentális betegséggel élni

A mentális betegségek még mindig tabunak számítanak talán az egész világon. Vagy ha tabunak nem is, még mindig nehéz megérteni azokat az embertársainkat, akik valamilyen mentális zavarral élnek együtt.

Gemma Correll illusztrációi ebben segítenek mindenkinek.

A Közegészségügyi Társaság azt javasolta, hogy a közösségi médiaplatformok egy nyilatkozatot adjanak ki, amikor egy képet átszerkesztettek. Szerintük ez minden felhasználó számára nyomon követhető, és egyértelmű lenne. 

A divatmárkák, hírességek és egyéb hirdetési szervezetek feliratkozhatnak egy önkéntes gyakorlati kódexre, ezek után egy kis ikon megjelenne a fotókon, hogy jelezze: a képet digitálisan szerkesztették

– mondták.