Ha szeretitek a jeges finomságokat, legyen az fagylalt, parfé vagy sörbet, érdemes elkészítenetek házi verziójukat, így kedvetek szerint kombinálhatjátok az ízeket, a fűszerezést és az állagokat. A krémes finomságokkal csupán egy baj van: hogy a legtöbb verzió megköveteli a fagylaltkészítő gépet. Nem úgy a sörbet, ami bár nem olyan krémes és selymes, mint a fagyi, de legalább annyira finom, sőt, szerintem még jobban is hűsít, mint tejszínes társai. A csupa jó tulajdonságaik mellett pedig van még egy nagy előnyük: baromira egyszerűen elkészíthetőek!
Lehet belőlük kreálni szuperizgalmas és egészséges verziókat is. Én most többfélét is kipróbáltam. Oké, nem lett túl egészséges egyik se, de néha belefér, hogy bűnözzünk, nem igaz?
Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából
„A Fülöp-szigetek jellegzetes desszertje a halo halo, ami annyira bizarr, hogy sokan a csodájára járnak. Mivel a több mint 7000 szigetből álló trópusi országban ugyancsak meleg van, az látatlanban is kitalálható, hogy jeges édességről van szó, de előre szólunk, nagyon fura!”
Amire szükségetek lesz
Elkészítése
Hogy miből mennyi kerüljön a jégrémbe, az függ attól, hogy…
Én nagyjából 5-6 darab gumimacival, 5-6 félbevágott cseresznyével és 3-4 levél bazsalikommal számoltam egy fagyihoz. Elsőre furcsának hangozhat a bazsalikom a fagyiban, de higgyetek nekem, valami isteni! Mivel kissé édeskés az aromája – ami engem mindig a szegfűszegre emlékeztet –, ezért édességekhez is kiváló. Jól illik hozzá számtalan bogyós gyümölcs, mint például az eper, a málna, a meggy és a cseresznye. Na de elsőre nem győztem meg vele a szerkesztőséget, így kénytelen voltam három verziót készíteni:
Töltsétek meg finomságokkal a fagyikészítő formát, majd öntsétek rá az üdítőt, tegyétek bele a pálcikát, majd mehet is a mélyhűtőbe pár órára! Ennyi!