Egyéb kategória

Házi fagyi egyszerűen, mindössze két hozzávalóból!

Ha szeretitek a jeges finomságokat, legyen az fagylalt, parfé vagy sörbet, érdemes elkészítenetek házi verziójukat, így kedvetek szerint kombinálhatjátok az ízeket, a fűszerezést és az állagokat. A krémes finomságokkal csupán egy baj van: hogy a legtöbb verzió megköveteli a fagylaltkészítő gépet. Nem úgy a sörbet, ami bár nem olyan krémes és selymes, mint a fagyi, de legalább annyira finom, sőt, szerintem még jobban is hűsít, mint tejszínes társai. A csupa jó tulajdonságaik mellett pedig van még egy nagy előnyük: baromira egyszerűen elkészíthetőek!

vous - 2017.05.26.
Házi fagyi egyszerűen, mindössze két hozzávalóból!

Lehet belőlük kreálni szuperizgalmas és egészséges verziókat is. Én most többfélét is kipróbáltam. Oké, nem lett túl egészséges egyik se, de néha belefér, hogy bűnözzünk, nem igaz?

Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából Cookta

Halló, ez nagyon fura lesz: halo halo – egy elképesztő desszert Ázsiából

„A Fülöp-szigetek jellegzetes desszertje a halo halo, ami annyira bizarr, hogy sokan a csodájára járnak. Mivel a több mint 7000 szigetből álló trópusi országban ugyancsak meleg van, az látatlanban is kitalálható, hogy jeges édességről van szó, de előre szólunk, nagyon fura!

Amire szükségetek lesz

  • jégkrémkészítő forma
  • üdítő (szénsavas üdítő, gyömbér, gyümölcslé… stb)
  • belevalók: gumicukor, gyümölcsök, fűszerek/zöldfűszerek

Forrás:
Hámori Zsófia

Elkészítése

Hogy miből mennyi kerüljön a jégrémbe, az függ attól, hogy…

  • ti mennyi finomságot szeretnétek bele;
  • mekkorák a „belevalók”;
  • és hogy el fog-e férni mellettük a fagyi pálcikája.

Én nagyjából 5-6 darab gumimacival, 5-6 félbevágott cseresznyével és 3-4 levél bazsalikommal számoltam egy fagyihoz. Elsőre furcsának hangozhat a bazsalikom a fagyiban, de higgyetek nekem, valami isteni! Mivel kissé édeskés az aromája – ami engem mindig a szegfűszegre emlékeztet –, ezért édességekhez is kiváló. Jól illik hozzá számtalan bogyós gyümölcs, mint például az eper, a málna, a meggy és a cseresznye. Na de elsőre nem győztem meg vele a szerkesztőséget, így kénytelen voltam három verziót készíteni:

  • lett egy szénsavas üdítő, gumimaci kombó;
  • egy szénsavas üdítő, cseresznye, bazsalikom;
  • és egy szénsavas üdítő, cseresznye verzió.

Töltsétek meg finomságokkal a fagyikészítő formát, majd öntsétek rá az üdítőt, tegyétek bele a pálcikát, majd mehet is a mélyhűtőbe pár órára! Ennyi!

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

További hűsítő finomságokat itt és itt találtok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.