DIY tündérke(rt) - cukiságfaktor a köbön Mojzes Nóra

DIY tündérke(rt) – cukiságfaktor a köbön

Nem tudom, hogy csak én érzem-e így, de valahogy az utóbbi időben újra divatba jöttek a cserepes növények. Na nem a páfrány és fikusz éli újra reneszánszát, de a kaktuszok és egyéb pozsgások biztosan. Hogy miért? Valószínűleg, mert viszonylag kevés törődést igényelnek, elképesztően mutatósak, miközben van valami letisztul modernség bennük. Számtalan fajtájuk van, és szinte bármibe beültethetőek. Tündérkert napunkon megmutatom, én milyen kaspót készítettem nekik.

Egy ideje mi is sokat foglalkozunk a növényekkel. Írtunk nektek arról, hogy melyik fajták bírják fény nélkül, hogy melyik bírja a hideget, melyek tisztítják a levegőt a lakásban, sőt arról is, hogy melyik a világ legsértődékenyebb növénye. Emellett pedig ötleteket adtunk arra, hogy mibe ültessétek őket. Ezt viszont gyakorlatilag a végtelenségig sorolhatnánk.

Következzen most tehát a legújabb kiszemelt DIY-áldozatom: a tündérarcú cserép! Amibe én személy szerint egy pozsgást és egy egynyári növénykét, mézvirágot ültettem.

Varázsoljatok titokzatos dzsungelt az otthonotokból! – Szobanövény-kisokos kezdőknek és haladóknak

Ha szeretitek a növényeket, ezek a cikkek nektek szólnak:

Amire szükségetek lesz
 

Forrás:
Hámori Zsófia
 • tojástartó és/vagy kis méretű cserép
 • porcelán- vagy alkoholos filc
 • dekor- vagy üvegfesték
 • virágföld
 • kis méretű növények
 • kanál

Elkészítése

 1. Fessetek arcot a tojástartóra, kaspóra. Kezdjétek a szemöldökkel és szemekkel, majd ha ez megvan, tegyetek rá egy kevés „pirosítót”, amitől bájosabb lesz a tündér arca.
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia
   
  Forrás:
  Hámori Zsófia
 2. Ha megszáradt rajta a festék, tegyetek egy kevés földet a tartóba, majd mehet bele a növényke és újra egy kevés virágföld.
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia
 3. Jól nyomkodjátok le, majd locsoljátok meg!
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia
DIY függőkert kövirózsa növény

Készítsetek mini függőkertet a lakásban – pofonegyszerűen!

Nyakunkon a tavasz, ilyenkor még szívesebben vesszük körbe magunkat megannyi virággal/növénnyel, és szívesen kertészkedünk is, ha van rá egy talpalatnyi zöld terület, amit „megművelhetünk”. Ha eddig azzal takaróztatok, hogy nem gondoztok növényeket, mert... nincs helyetek rá, vagy nem vagytok igazi kis kertészek, nagyot tévedtek! Miért ne lehetne a lakásban létrehozni egy aprócska dzsungelt?

Hát nem ennivalóak? Szerintetek melyik frizurája lett dögösebb?