corten acél kert dekor

Nagyon menő! A rozsdás kerti dekor hatalmas sláger, és mi imádjuk!

Nemrég Svájcban jártam, egy, a német határhoz közeli pár ezer fős kisvárosban. A településen két dolog azonnal feltűnik az arra járónak: nincs kerítés, és dübörög a rozsdáskertdekor-mánia.

A kerti törpe már nem menő, a nyélre húzott színes üveggömböket is csak ritkán látni. A svájci kerteket ellepte a rozsda, egészen pontosan a rozsdás acélból készített dekortárgyak: a legváltozatosabb méretben és formában jelennek meg koronák, feliratos táblák, állatfigurák. 

Mint megtudtam, ez a rozsdás anyag az úgynevezett Corten acél, amely rozsdásnak néz ki ugyan, de korrózióálló, azaz tökéletesen alkalmas arra, hogy kerti dekoráció készüljön belőle. Az acéllemez felületén másfél–három év elteltével vékony, de áthatolhatatlannak tartott nemesrozsda-réteg keletkezik, és ez teszi időjárásállóvá. A legszebb az egészben, hogy karbantartani sem kell.

A kerti dekorációt is árusító lakberendezési vagy virágboltokban sokszor már nemes rozsda által borított, barátságos, meleg színű tárgyakat árulnak, így a vevőnek nem kell kivárnia, míg a nemesrozsda-réteg kialakul a vásárolt terméken.

Nézzétek csak, milyen szépségek készülnek Corten acélból! Nekem bejön, nektek tetszik?

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz