A lekvárfőzést valamiféle misztika övezi: macerás, hosszadalmas, csak profiknak érdemes hozzálátnia, de ez nem igaz! Ha használjuk a modern technológiát, pikk-pakk isteni házi lekvárokat főzhetünk.
Érik az eper, istenien édes, és bár boltban ugyancsak húzós az ára, a szedd magad földeken feltankolhatunk belőle annyit, hogy még egy kis lekvárnak is jusson. Mindenki felejtse el a gyerekkori emlékeket, amikor hosszú órákon át állt a nagyi az átforrósodott konyhában, kevergetve a rotyogó, fröcskölő lekvárt, és mindenhol dunsztoslábasok és befőttesüvegek várakoztak a sorukra.
Ma már szerencsére van turmix, mikró és dzsemfix, amelyek játékká változtatják a lekvárfőzést,
és fél óra alatt megvagyunk az üvegbe zárt isteni házi eperlekvárral, amivel egész évben emlékezhetünk a kora nyári napfényre.
Ezzel az édes dekorötlettel feldobhatjátok a házi lekvárt
A kamrapolcon sorakozó lekvároknál már csak egy néz ki jobban, ha a kamrapolcon sorakozó lekvárok jól is néznek ki. Felragasztható etikett helyett az üveg nyakára köthető címkét rajzoltam nektek – abból is három különböző változatot, hogy még csinosabb legyen a sor. Mert ne csak a gyomrotokat, hanem a szemeteket is kényeztessétek.
Ráadásul a házi változatba kevesebb cukor kerül, nincs benne tartósítószer, és megbolondíthatjuk fűszerekkel, citrusokkal vagy marcipánnal, amiktől egyedi és még finomabb lesz, akár gasztroajándéknak is tökéletes.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!