Egyéb kategória

Nyugi, ezt tuti nem egy évtized elkészíteni! – Mennyei eperlekvár 30 perc alatt

A lekvárfőzést valamiféle misztika övezi: macerás, hosszadalmas, csak profiknak érdemes hozzálátnia, de ez nem igaz! Ha használjuk a modern technológiát, pikk-pakk isteni házi lekvárokat főzhetünk.

vous - 2017.06.06.
Nyugi, ezt tuti nem egy évtized elkészíteni! – Mennyei eperlekvár 30 perc alatt

Érik az eper, istenien édes, és bár boltban ugyancsak húzós az ára, a szedd magad földeken feltankolhatunk belőle annyit, hogy még egy kis lekvárnak is jusson. Mindenki felejtse el a gyerekkori emlékeket, amikor hosszú órákon át állt a nagyi az átforrósodott konyhában, kevergetve a rotyogó, fröcskölő lekvárt, és mindenhol dunsztoslábasok és befőttesüvegek várakoztak a sorukra.

Ma már szerencsére van turmix, mikró és dzsemfix, amelyek játékká változtatják a lekvárfőzést,

és fél óra alatt megvagyunk az üvegbe zárt isteni házi eperlekvárral, amivel egész évben emlékezhetünk a kora nyári napfényre.

petrovits-olga-lekvarcimke-grafika

Ezzel az édes dekorötlettel feldobhatjátok a házi lekvárt

A kamrapolcon sorakozó lekvároknál már csak egy néz ki jobban, ha a kamrapolcon sorakozó lekvárok jól is néznek ki. Felragasztható etikett helyett az üveg nyakára köthető címkét rajzoltam nektek – abból is három különböző változatot, hogy még csinosabb legyen a sor. Mert ne csak a gyomrotokat, hanem a szemeteket is kényeztessétek.

Ráadásul a házi változatba kevesebb cukor kerül, nincs benne tartósítószer, és megbolondíthatjuk fűszerekkel, citrusokkal vagy marcipánnal, amiktől egyedi és még finomabb lesz, akár gasztroajándéknak is tökéletes.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek