Egyéb kategória

Ár-érték arányban verhetetlenek, népszerűek, mégis alig ismerjük őket: koreaibeauty-lista a legjobb termékekkel

A koreai kozmetikumok népszerűsége fénysebességgel növekszik. Nem csoda, hiszen két dologban is verhetetlenek: árban és hatóanyagokban. Ráadásul hiába készülnek a világ másik felén, az eBayről bárki megrendelheti őket, és meglepően gyorsan házhoz hozza őket a postás. Persze nem mindegy, ki mit rendel – de jövünk és segítünk: mutatjuk, mit érdemes kipróbálni. 

vous - 2017.06.06.
Ár-érték arányban verhetetlenek, népszerűek, mégis alig ismerjük őket: koreaibeauty-lista a legjobb termékekkel

A koreai szépségiparra nagyjából akkor figyelt fel a világ, amikor beütött a BB krém láz. Hirtelen rádöbbentünk, hogy ha szépségápolásról van szó, a koreaiak fényévekkel előttünk járnak. Bőven van mit tanulnunk tőlük: a lehető legtöbbet akarják egy-egy terméktől. A mindennapos arcápolási rutinjuk állítólag 10 lépéses, és szinte minden esetben legalább 40 percet vesz igénybe.

A filozófiájuk egyszerű – és jogos: ha reggel volt 30-40 perced arra, hogy gondosan kisminkeld magad, akkor este se sajnálj ennyi időt a bőrápolásra.

A BB krémek óta jobban figyelünk arra, hogy milyen újdonságokkal rukkolnak elő – az eBaynek hála pedig ki is próbáljuk őket. Persze tudni kell válogatni a számtalan lemosó, maszk, és kencefice között, de mi most segítünk: összeállítottunk nektek egy „must-have” listát azokból a termékekből, amik leginkább elnyerték a netes közösségek tetszését.

Forrás:
depositphotos

Snail Bee High Content Lotion

Ez egy hidratáló termék, ami javítja a bőr tónusát és lassítja az öregedést – pontosabban lassítja az öregedés jeleinek megjelenését. Mentes a mesterséges színezékektől, szintetikus parfümöktől, szteroidoktól, alkoholtól, ásványi olajoktól, és a parabéntől is. Pettyes éticsigából nyert csiganyálkát és méhmérget viszont tartalmaz, ezért nem mindenkinek ajánljuk a használatát. Vegánoknak és a méhcsípésre allergiásoknak például semmiképp!

Ha pattanásokkal, pigmentfoltokkal, bőrszárazsággal vagy egyenetlen bőrfelszínnel küzdötök, adjatok neki egy esélyt. Még az érzékeny bőrt sem bántja, és nem találni róla negatív véleményt.

Tonymoly Gold Black Sugar Mask

Ez egy kettő az egyben termék: maszkként és bőrradírként is funkcionál. Természetes fekete cukrot, mézet, ásványi anyagokat, vitaminokat és valódi aranyat tartalmaz. Hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, ezáltal simává és ragyogóvá varázsolja a bőrt. Ha búcsút akartok inteni a fakó arcbőrnek, a legjobb barátotok lesz. 

Cosrx Low pH arclemosó

Ez egy arctisztító gél, alacsony pH-értékkel. Hogy mit tud? Alaposan tisztítja az arcbőrt anélkül, hogy akárcsak egy kicsit is szárítaná (erről az alcsony pH-érték gondoskodik). Sokat tehát nem ígér a termék, de azt tökéletesen hozza – és valljuk be, nem könnyű olyan lemosót találni, ami után ne húzódna az ember arcbőre.

KNC All Natural Lip Mask

A 2017-es Golden Globe-díj-átadónál csak a sztárok készülődése volt izgalmasabb: mindenkit az foglalkoztatott, ki mit visel majd, és hogyan készült a különleges estére. Ha visszagondoltok, talán emlékeztek még Emma Stone furcsa szelfijére, amin valamilyen abszurd ajakmaszkot visel. Gondolom, már kitaláltátok: igen, az is egy koreai szépségápolási termék volt. Ez egy 100%-ig természetes összetevőkből készülő ajakmaszk, ami nagy arányban tartalmaz kollagént, ezáltal nemcsak hidratálja az ajkakat, hanem dúsítja is őket. Az ajánlások szerint pedig minden rúzsimádó lány neszesszerében ott a helye, ugyanis páratlanul puhává és egyenletessé varázsolja az ajkak felszínét:

ha mattrúzs-rajongók vagytok, primerként is ajánlják a használatát.

Objektum doboz

Carbonated Bubble Clay Mask

Ez az a cucc, ami épp óriásit megy a neten. Ha láttátok már azokat a fotókat, amiken a nők arca szinte felhővé változik valamilyen rejtélyes pakolástól, akkor most elárulom a titkot: ezt kenték magukra. (Ha fogalmatok sincs róla, miről beszélek, akkor katt ide.) Ez egy szénsavas agyagmaszk, ami egy lépésben megnyitja a pórusokat, és ki is tisztítja őket. Mondanám, hogy ha más miatt nem is, akkor legalább a vicc miatt megéri kipróbálni, de a vélemények erről is ódákat zengenek.

Egyetlen negatívumként azt szokták emlegetni, hogy baromi macerás a krémet lemosni, ugyanis valóban hatalmasra duzzad az arcon. Szóval ha van hozzá bátoságotok – vagy legalábbis vállalkozókedvetek –, akkor készüljetek fel rá, hogy amint felkentétek a pakolást, azonnal pezsegni és duzzadni kezd majd az agyag.

Beauty Friends citromos arcmaszk

A BB krémek népszerűségével talán csak a fátyolmaszkok hype-ja vetekszik.

Ez az a puha, vékony szövetből készülő maszk, amit gazdagon átitatnak különféle hatóanyagokkal, hogy aztán az ember lánya gyerekeket riogathasson benne. Ennél parább arcmaszk ugyanis nem létezik. Viszont hatékonyabb sem…

Azt javaslom, mindenki keresgéljen picit, és a bőrtípusának megfelelő termék mellett tegye le a voksát – de ha a fátyolmaszkok dobogósára vagytok kíváncsiak, akkor egyértelműen ez a termék az. A problémás, pattanásos bőrre ajánlott C-vitaminos pakolás frissíti, fertőtleníti és hidratálja a bőrt – a netes vélemények szerint a pattanások után visszamaradó pirosas-barnás foltokat is halványítja. Ha még tini lennék, azt mondanám, kettőt kérek!

Ajánlott cikkek