Egyéb kategória

Nincs több szégyen: minden nőnek joga van az utcán sminkelni

Teljesen mindegy, milyen okból, de ti sminkeltek, sminkelnétek a nyílt utcán, egy kirakat üvegében, a kocsi visszapillantójában, a metrón? Nos, akármelyik táborba is tartoztok, nincs miért szégyenkeznetek – mondja ezt a CoverGirl kampánya, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a nőknek joguk van ott és akkor sminkelni, amikor jónak látják.

vous - 2017.06.06.
Nincs több szégyen: minden nőnek joga van az utcán sminkelni

A CoverGirl márka az Ipsosszal közösen végzett egy felmérést, amiből kiderült, hogy a nők többsége szégyenkezik, ha nyilvános helyen sminkel. Nem szoktam az utcán sminkelni, de én már akkor is kényelmetlenül érzem magam, ha megnézem magam a telefonom kamerájában…

DE MIÉRT ÉRZEM ÍGY?

Nő vagyok, akinek fontos a külseje, miért néznek rám megvetően, ha ellenőrzöm a sminkem, a hajam stb….? Akkor is bámulnának, ha a tusvonalam a homlokomig kenődne, mert tudjátok, nagyon kevesen szólnának. Ha nyilvános helyen foglalkozom a külsőmmel, az gond?

„Kaptam egy üzenetet, egy férfitól, hajnali kettőkor” – megnéztem, hogy teljesít az Insta-smink élesben molnár viola

A szegény ember Kylie Jennerje: megnéztem, milyen egy Insta-smink a való életben

Aki használja az Instagramot, biztos találkozott már egy bizonyos sminkelési móddal, amit nehéz egyetlen szóval leírni. Hatalmas trendről beszélünk, nők tömegei igyekeznek leutánozni a tutorialokban látható lépéseket. Én is megpróbálkoztam vele, hogy megnézzem, mi történik az arcommal – na meg hogy körbejárjam kicsit a jelenséget.

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Nos, a CoverGirl kampánya pontosan erre világít rá, szerintük azzal sincs baj (sőt), ha egy nő sminkel az utcán, a közlekedési eszközön, és bár én ezt nem tenném (hacsak a tusvonal és a homlokom találkozna…), teljesen magaménak érzem a kampány mondanivalóját. 

A ProjectPDA („Public Display of Application”) célja, hogy a nők ne szégyenkezzenek, ha nyilvánosan akarnak sminkelni, hiszen minden nőnek joga van ehhez! A CoverGirl kampánya során 500 nő sminkelt tüntetőlegesen New Yorkban.

 Mi a CoverGirlnél hiszünk abban, hogy senki nem mondhatja meg egy nőnek, mikor, hol és hogyan sminkeljen!

Objektum doboz

Ti mit gondoltok?

Ajánlott cikkek