Egyéb kategória

Így lesz teljes a kispéntek: 3 frissítő, mutatós ital Aperollal

Az elmúlt években elképesztő sikernek örvend az Aperol, ez az olasz édes-fűszeres likőr, amit önmagában nagyon ritkán fogyasztanak, viszont nagyon jól megbolondítható vele fröccs és koktél is. Hihetetlenül jól frissít, színe miatt pedig mutatós is!

vous - 2017.06.08.
Így lesz teljes a kispéntek: 3 frissítő, mutatós ital Aperollal
budapest-nyaron-sokkal-a-fovaros-legjobb-helyei-amiket-muszaj-kiprobalnotok-engel-nora

Budapest nyáron sokkal… – A főváros legjobb helyei, amiket muszáj kipróbálnotok

Duna-parti panoráma, gömbizzók, fröccsök, baráti társaságoktól hangos teraszok – csak néhány dolog, ami eszembe jut, ha a nyár legmenőbb budapesti helyeire gondolok. Mert ha valamiben verhetetlen a főváros, az bizony a teraszos helyek kimeríthetetlen választéka – pláne nyáron. Tartsatok velünk, megsúgjuk, merre induljatok ma munka után!

Az Aperol elsőre furcsán UV-s narancsszínű ital, valójában egy gyógynövényes keserűlikőr, ami színét a narancshéjtól kapja, de van benne egy csomó gyógynövény is. Alkoholtartalma likőrhöz képest nem magas, 15%-os, de magas cukortartalma miatt könnyen a fejbe száll. Előnye viszont, hogy

karakteres kesernyés íze miatt elég egy kevéske is belőle, hogy megbolondítsa a legtöbb long drinket, koktélt.

A legnépszerűbb ezek közül az Aperol Spritz, ami olasz habzóbor, vagyis prosecco, Aperol és szóda keveréke, kellemesen kesernyés, buborékos és savas, hogy megfelelően frissítsen, de ez a színes likőr csábítja a bártendereket, hogy új italokat mixeljenek Aperollal.

3 sikergyanús recept következik, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk. Kíváncsiak vagytok? Irány a Cookta oldala!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek