Egyéb kategória

Kispéntek ON: gyorstalpaló partietikett és a legnépszerűbb budapesti lépegetők egy helyen

Tudjuk mind, a legjobb bulik a spontaneitásból születnek. Ha hetekkel előtte rákészülünk és remegve várjuk, ritkán sül el úgy, ahogy azt terveztük. Természetesen az sem mindegy, merre vesszük az irányt, hiszen Budapesten – főleg nyáron – rengeteg szórakozóhely vár tárt kapukkal, eldönteni is nehéz, hol kössünk ki. Az alábbiakban a legnépszerűbb budapesti szórakozóhelyeket listázzuk, de előtte készültünk egy apró partietikettel.

vous - 2017.06.08.
Kispéntek ON: gyorstalpaló partietikett és a legnépszerűbb budapesti lépegetők egy helyen

Iszunk, mielőtt inni mennénk

Elég kacifántos ez a megfogalmazás, de aki jártas az éjszakában, tudja, mire gondolok. Otthon készülődés közben már megkezdődik a ráhangolódás arra, hogy beüljetek egy romkocsmába, mielőtt végigtáncolnátok Budapestet. Ha nem telítődtök az alkoholtól, igazán klassz túra lesz!

Fontos: az alapozás alkalmával előfordulhat, hogy változik az előre megbeszélt táncolós hely.

Időpont

A buli nem pénteken indul! Budapesten akár már hétfőn is találtok jó táncolós helyeket nyitva, de egy baráti italozásra szinte mindenhol lehetőségetek van a hét bármelyik napján. Kíváncsian várom, mikor lesz a hétfőnek, a keddnek és a szerdának is hasonló neve, mint a csütörtöknek a kispéntek. Vagy már van?

Győri Zsófia Munkahelyet váltani nem csak lehet, kell is – elmondom, mikor és hogyan

8 óra munka, 8 óra pihenés… – de hol van akkor a szórakozás?

Vannak, akik napi nyolc órát dolgoznak, de ez manapság már elég ritka, hiszen sokszor kénytelenek vagyunk hazavinni a munkát. Legtöbbünk tehát túlórázik, de vannak olyanok is, akik önként – és dalolva – vállalják a hosszú műszakokat. Az ő munkájuk ugyanis megköveteli a rugalmasságot, és a hosszú, éjszakába nyúló munkanapokat. Egy korábbi cikkünkben feltettünk öt kérdést öt különböző szakmájú személynek, hogy megtudjuk, hogyan lehet ezt bírni, és hogy mennyire változtatta meg a munkájuk az életük, és hogy milyen hatással van mindez a családi életükre.

Ha buliról van szó, éjfél előtt nem érdemes érkezni sajnos sehova, mert csak a melegítőzene szól és pár ember lézeng. Nagyon kitolódott a buli beindulásának időpontja, ez leginkább a tiniknek gond, hiszen amikor anya azt kéri, hogy 22:00-ra legyenek otthon, az valójában nem lehetséges. A késősöknek és a készülődéssel elbíbelődőknek viszont ajándék.

Dress code

Írhatnám, hogy a pesti éjszaka dress code-ja attól függ, hogy melyik szórakozóhelyre igyekeztek, de ez 2017-ben baromira nem állja meg a helyét. 

A dress code az, hogy nincs dress code. Ha ti magas sarkúban mentek romkocsmázni vagy egy belvárosi klubban rázzátok tornacipőben, akkor sem fog senki furcsán nézni rátok.

Ha egy irányt kellene behatárolni, azt gondolom, nem divat már az a klasszikus kiöltözés, a tűsarkú cipő, a miniruha, a profin belőtt hullámos vagy göndör haj, oldaltáskával. Csak lazán, nem kell túlgondolni! Tényleg nem! Akár egy vadító piros rúzs vagy statement kiegészítő is buliszerkóvá varázsolja az amúgy hétköznapi szettet.

Az afterparti

Amikor hajnalban mindenki hullafáradtan várja a taxit vagy az első metrót, előtte mindenképpen szakítani kell időt, hogy egy belvárosi gíroszost útba ejtsünk vagy a legközelebbi gyorsétteremben megreggelizzünk. Ez fontos lezárása az estének, nyugodtan csak így lehet aludni! Ha ez kimarad, már csak a hajnalni, otthoni hűtőfosztogatás marad, amikor is egy szál kolbásszal és egy darabka sajttal a kezetekben kerültök az ágyba – megtörtént eset.

budapest-bakering-lendvai-adam4

„Mondjuk ki: meg kell gondolnunk, mennyit is adhatunk ki egy street food ételre” – A Budapest Bakering sikere egy év távlatából

Szerintem mindannyian a saját sikerünknek is érezzük picit, ha valami, ami magyar, világhódító útra indul. A Budapest Bakering 1 évvel ezelőtt indult el a hódító úton – igaz, első körben csak a hetedik kerület utcáin cikáztak a ringeket kínáló kocsik. Most, egy év elteltével, viszont már egészen biztos: messzebbre is eljutnak majd a tömegközlekedési eszközöket imitáló járgányok. Lendvai Ádámmal, a vállalkozás ötletgazdájával beszélgettünk.

Íme a legnészerűbb budapesti szórakozóhelyek

Fontos! A lista közel sem szubjektív, a VOUS-lányokkal közösen a hírfolyamunkat pörgetve született meg a következő lista.

Ha nyár: Budapest Park

A Budapest Parkot senkinek sem kell bemutatni: a legjobb tavaszi, nyári koncertek helyszíne – egy mini fesztivál. A stílusok keveredése miatt itt mindenki megtalálja a neki kedvező programot – ezért is ennyire népszerű! A BP Park-koncertek utáni afterbulik talán a legjobbak!

Forrás:
Facebook / Budapest Park

Mindennap buli: Romkert

A Gellérthegy és a Duna között lévő szabadtéri lépegetőnek igazán különleges a hangulata leginkább földrajzi adottságaink köszönhetően. Ha egy olyan szórakozóhelyet kerestek, ahol akár hétfő éjjel is tombolhattok, akkor irány a Romkert! Június végén indul be igazán a hely, ugyanis hétfőtől szombatig buli van. A keddeket kivéve leginkább 25+-os a korosztály. A romkertes bulikban sosem fogtok csalódni!

Forrás:
romkert.eu

Mindenki ide jár: Raktár BEACH/KLUB

A margitszigeti Raktár BEACH nagy eséllyel nyerné a népszerűségi listát. Tulajdonképpen egy mini Hajógyári-sziget. Mindenki tud kifogásokat ellene, de mégis mindenki ott van hétvégente. Mindenki, értsd: legalább három Facebook-ismerősötök csekkol be innen csütörtöktől szombatig! Tematikus estéket itt is találtok, na meg ismerősöket is.

Forrás:
Facebook / Raktár BEACH/KLUB

A belváros szíve: Fogas Ház

Ha budapestiek vagytok, legalább egyszer biztosan jártatok már a Fogas Házban, az is lehet, hogy nem tudtátok, hogy épp ott buliztok. Nekem a legemlékezetesebb bulim egy Ámokfutók-koncert volt a Fogas Házban. Szintén megállja a helyét mint egy mini fesztivál, de akár csak flipperezni is beugorhattok.

Forrás:
Facebook / Fogas Ház
Objektum doboz

A hely, amit mindenki ismer: Morrison's 2.

Dögös r'n'b partira vágytok, retró zenére lötyögnétek, vagy karaokéznátok egy jót? Akkor a Morrison's 2. a ti lépegetőtök. Ha inkább csak iszogatnátok, amit itt tényleg jól lehet, hiszen a hely a számos kedvező koktélakciójáról is híres, arra is kiváló. Utóbbi biztosan nem fordulhat elő, hiszen ha csak italozni mentek, a tánctermekből kiszűrődő muzsika tutira megmozgat majd titeket.

Forrás:
Facebook / Morrison's 2.
Ajánlott cikkek