Egyéb kategória

Azt mondják, finom, akár egy asszony csókja: baci di dama, az olasz macaron

A baci di dama, vagyis asszonycsók két édes habcsók csokival összeragasztva. Eredetileg mogyoróval készül, de használható hozzá finomra őrölt dió vagy mandula is, bár a pirított mogyorónak annyira kellemes az íze, és a csokoládéhoz is olyan remekül passzol – tudjátok, Nutella! –, hogy egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni az eredeti recept alapján.

vous - 2020.09.12.
Azt mondják, finom, akár egy asszony csókja: baci di dama, az olasz macaron

Legalább olyan finom, mint a macaron, de sokkal rusztikusabb, és nincs is körülötte annyi „habverés”, mint a felkapott francia finomság kapcsán, pedig méltán felvehetné vele a versenyt.

Baci di damát (ejtsd: bácsi di dámá) keresve sem találunk a hazai vagy a világ menő cukrászdáiban,

mert itt nem a külcsín, hanem a belbecs számít, szóval nem kell szépségesnek, színesnek, extrának lennie, egyszerűen csak nagyon finomnak. Ez az olasz lazaság – és mennyire igazuk van!

5-stilustipp-amit-erdemes-ellesni-az-olasz-noktol-ha-divatrol-es-oltozkodesrol-van-szo1

Ciao, bella! – 5 stílustipp, amit érdemes ellesni az olasz nőktől

Reklámba illő hajkorona, kifogástalan ízlés, tökéletes szettek, és persze az elengedhetetlen parfümillat, amit örökre az emlékeibe zár az ember – csak néhány dolog, ami eszembe jut, ha egy vérbeli olasz nőre gondolok. Tudjátok, ők azok a nők, akik a pizzát kifogástalanul tudják enni, akik egy borzalmas nap után is csak úgy ragyognak a Vespán, és akik egy macskaköves utcán is tekintélyparancsolóan tipegnek a magas sarkújukban. Hogy hogyan csinálják? 

Az asszonycsók akkor a legfinomabb, ha van benne egy kis sejtelmes titok, ami a süti esetében a pörkölt, enyhén pirított mogyoró – a pörköléssel plusz-, teljesebb, kerekebb ízt adhatunk a süteménynek, illetve az étcsoki – így nem túl édes, teltebb lesz ez a falatnyi desszert, ami tényleg olyan, mint egy meghitt csók. 

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek