láb tengerpart

„Korlát nélküli lépcsőkön nem is megyek fel” – átlagos parák rossz egyensúlyérzékkel

Híres vagyok arról, hogy rossz az egyensúlyérzékem. Képes vagyok lépcsőn lesápadni, ha nincs korlát, és képes vagyok a semmiben elakadni sík talajon, és arrébb tántorogni, mint egy részeg. Pedig egyszerűen csak rossz egyensúlyérzékem van. Ez ráadásul a hétköznapjaimra is kihatással van.

Ha nincs korlát a lépcsőn...

Lesápadok. És ez nem vicc! Ilyenkor egyszerűen megmerevedek, és botorkálva, remegő térdekkel vergődök le az aljáig. Ez csak lefele probléma, felfelé nem, emiatt korlát nélküli lépcsőkön nem is megyek fel például, ha kirándulunk.

Objektum doboz

A mozgólépcső sem jobb

Nem tudok simán rálépni, hanem kivárom a tökéletesen biztonságos rálépés pillanatát. Ja, és végig fognom kell a korlátot.

Objektum doboz

Hegynek lefele

És nem kell itt túl meredek hegyoldalra gondolni, csak szimpla lejtős dombocskára. Ilyenkor muszáj valakibe belekapaszkodnom, de már az is segít, ha csak hozzáérek, tudom, hogy ott van. Apropó, itt vannak a fővároshoz közeli kirándulóhelyekre tippek! Mozduljatok ki még ma!

Objektum doboz

Legnagyobb ellenségem a futópad

Mégis használom. De például nem tudok menet közben ráállni, és a rémálmom, hogy le fogok róla fordulni. Görcsöcsen kapaszkodok bele, és csak lassak, fokozatosan gyorsítok. Egyébként, ha futni akartok, készüljetek fel rendesen!

Objektum doboz

Nem mindig tudok egyenesen menni

Azaz egy fárasztóbb nap végén simán előfordul, hogy lenyomom a sétapartnerem az út szélére. És ez fel se tűnik.

Objektum doboz