Így készül a tökéletes füstös smink – Eláruljuk, mi a titka

„Hallod, mi ez a 'piros' paca az arcodon?”: 2 ok, amiért nem érdekel a pasim véleménye a sminkemről

Nem adok férfi véleményére, ha sminkelésről van szó, kivéve, ha a pasi profi sminkes. Nos, az én pasim közel sem az. Szerencsére csupán egyszer fordult elő eddig, hogy nem tetszett neki, amit látott, de abból mindketten tanultunk. Ő azt, hogy valóban nem ért a sminkeléshez, én pedig azt, beauty témában ne hallgassak rá. De ez nem gond, ez teljesen jól van így!

Első ok, amiért nem érdekel, mit gondol a pasim a sminkemről

Szimpatikus, ha figyelembe veszi egy nő, hogy a szeretett férfi mit szeret látni rajta: milyen ruhát, milyen sminket. Ez nem kedvesség, úgy gondolom, ezt hozza magával a szerelem – ideális esetben. Én szerelmes vagyok, de csupán az öltözködésben adok a rendmániás pasim véleményére, sminktanácsokat, köszönöm, nem fogadok el tőle, nem hallgatok rá!

Hogyan is vehetném figyelembe a kérését, mikor ő azt szereti, ha egy gramm smink sem fedi az arcom. Nem tagadom, teljesen elfogadom az arcom smink nélkül, olykor szeretem is, de ez a „szép vagy smink nélkül is” duma nálam nem állja meg a helyét. 

Nincs sminkes barátnőm, aki itt állt volna felettem, és kötelezett volna rá, hogy írjam le, de úgy gondolom, egy kevés smink minden nőnek jól áll, olykor kell!

Szóval a „kérlek, ne legyen rajtad soha smink” és a „cica, ne csináld, miért kell az?” nagyon hízelgő, de nekem szükségem van a smink adta önbizalomra – nagyjából mindennap. Nem vagyok az a fajta nő, aki nem megy le a boltba smink nélkül – sőt, erről már ITT bővebben is írtam –, de egy megmagyarázhatatlan pluszt érzek, ha hétköznap reggel órákat szendvedhetek a tusvonal megrajzolásával. Kedvelem a folyamatot.

sminkecset sminkkellék

Nincs több szégyen: minden nőnek joga van az utcán sminkelni

Teljesen mindegy, milyen okból, de ti sminkeltek, sminkelnétek a nyílt utcán, egy kirakat üvegében, a kocsi visszapillantójában, a metrón? Nos, akármelyik táborba is tartoztok, nincs miért szégyenkeznetek – mondja ezt a CoverGirl kampánya, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a nőknek joguk van ott és akkor sminkelni, amikor jónak látják.

Kell, nehezen mondok le róla, bár így nyáron könnyebben, hiszen sokkal kényelmesebb, ha nem kell azon aggódjak, mikor olvad le rólam a szemfesték a 30 fokban. (Zseniális tusom van, egy trópusi vihar se mozdítaná el a helyéről, de én ezt még mindig nehezen fogom fel.) A nyár a rendmániás pasimnak kedvez. 

Második ok, amiért nem érdekel, mit gondol a pasim a sminkemről 

Hallod, mi ez a 'piros' paca az arcodon? 

– kérdezte a férfi rendkívül „kedvesen”. Nem értettem, miről beszél, majd hosszas magyarázkodás után rájöttem, hogy a bronzosító nem tetszik neki. Ezzel az a problémám, hogy mivel nem ért hozzá (ami be is bizonyosodott), ne adjon tanácsokat, ne szóljon be – én se mondom meg neki, melyik focistát vegye meg a FIFA-ban –, ha pedig tényleg túlzásba vittem, akkor lesz pár kedves mondatom a barátnőimhez és a kolléganőimhez.

Szólhattak volna, hogy bajor tehenészlány lettem, de minimum Toni Basil a Mickey című videoklipből. Eddig nem szóltak a csajok, tehát ez egy bizonyíték, hogy a pasim tényleg nem ért a sminkeléshez, férfiként nem tudja eldönteni, hogy mi a korrekt, és mi nem. 

De ez így van nagyon jól!

Ti adtok a pasitok véleményére, ha sminkről van szó?