Egyéb kategória

Jégkrém csapvízből? – Így csap arcon a tajvani valóság

Ennétek egy kis jégkrémet? Készítenétek otthon házi jégpálcikát, csapvízből? És mi van, ha egyszer a csapvízből majd annyira szennyezett víz jön, hogy ihatatlan lesz? Tajvanban például már elég rossz a helyzet...

vous - 2017.06.14.
Jégkrém csapvízből? – Így csap arcon a tajvani valóság

A Tajvani Művészeti Egyetem hallgatói – Hung I-Chen, Guo Yi-Hui és Cheng Yu-Ti – egy rendkívül ötletes és kreatív projekt keretén belül hívták fel a figyelmet a környezetszennyezés veszélyeire. Ehhez jégkrémet használtak fel.

Ezek azonban nem átlagos jégkrémek. Mindegyiket Tajvan különböző tavaiból, folyóiból, strandjaiból vett vízből készítették.

A jégkrémek színe és szaga sokat elárul arról, mennyire szennyezettek is Tajvan vizei. Erről a jégkrémben előforduló törmelékek is árulkodnak. A felhasznált víz olyannyira szennyezett volt, hogy a hallgatóknak külön erre a feladatra új fagyasztót kellett beszerezniük, hogy elkészülhessenek a jégkrémek. Képzelhetitek, hogy milyen rossz szagok kísérték a munkát, és értelemszerűen a fagyasztót sem lehetett utána újra használni.

Nézzétek csak, milyen jégkrémek születtek!

Objektum doboz

környezetvédelem Nóri

Legyetek hősök ti is!

Védjétek meg a környezetetek egészségét, hogy még sokáig kényeztessen benneteket növényeivel, levegőjével, vizeivel. Nem kell rögtön nagy dolgokra gondolnotok, itt van pár tipp, hogyan óvhatjátok nap mint nap apró cselekedetekkel a természetet!

Ajánlott cikkek