Egyéb kategória

Mónika-szelet – avagy egy régi süti nyomában

Nem ritka, hogy egy-egy ételt, desszertet vagy sütit élő személyről neveznek el. Ha híres embernek ajánlotta a készítője, vagy ha magáról a megálmodóról kapta a nevét, akkor a története nagy eséllyel fennmarad, és a jó recept mellett egy izgalmas gasztrotörténettel is gazdagabbak leszünk. A Mónika-szeletnek is van sztorija, csak egy kicsit kacskaringós.

vous - 2017.06.15.
Mónika-szelet – avagy egy régi süti nyomában

A Mónika-szelet egy igazán házias süti, darált dióval gazdagított piskóta, amibe vajas-grízes krém kerül, tetejére pedig csokiforgács vagy csokimáz. Amolyan „mindig jó” süti, ami egyszerűen elkészíthető, gyerekkort idéző, nagymamás finomság – mindez a fiatalos Mónika névvel. A női nevek nem is olyan ritkák a sütinevek között, és közülük több is kapcsolható egy zseniális gyógyszerészhez. Így még titokzatosnak és talányosnak tűnhet a történet, de ha kimondjuk, hogy VÁNCZA, még a legfiatalabbaknak is ismerősen cseng a név, talán még a régi szlogent is rá tudja vágni mindenki:

Haladjon ön is a korral, süssön Váncza-sütőporral!

Forrás:
Cookta

Hogy ki volt Váncza? És mégis hogyan készül a már említett Mónika-szelet? A Cookta oldalán minden kiderül

Ajánlott cikkek