Mojzes Nóra Mi lett veled Moni? - Courteney Cox és az idő vasfoga

Mi lett veled, Moni? – Courteney Cox és az idő vasfoga

Nehéz megbarátkozni az öregedéssel, de sajnos hiába pufogunk, ez az élet velejárója. Ti el tudnátok fogadni, hogy az idő előrehaladtával már nem olyan feszes idomokkal, ellenben sokkal több ránccal legyetek megáldva tarkítva? Én személy szerint egyelőre határozottan. Persze van az a mondás, hogy míg a férfiak a korral sármosabbak lesznek, addig a nők csak ráncosabbak, ettől függetlenül számtalan nőnek igenis jól áll a kor, és méltósággal kezelik azt. Na igen, de mi van akkor, ha nap mint nap szembesítenek valakit azzal, hogy már nem egy mai csirke? Simán benne van a pakliban, hogy ha ez veletek történne, úgy járnátok, mint Courteney Cox, a Jóbarátok Monicája.

Mi történt veled, Moni?

Ha láttátok a közelmúltban, hogyan is néz ki Courteney, biztosan egyhangúan skandáljátok, hogy „teljesen megőrült”. Ítélkezni persze könnyű, más cipőjében járni pedig közel sem annyira, mint hiszitek!

A napokban két olyan ikonikus színésznőről írtam nektek, akiktől a '60-as években csak úgy zengett a sajtó. Folyamatosan rivalizáltak egymással, hiúságuk pedig az egeket verdeste. A Viszály című sorozat – többek között – ezt dolgozza fel. Az egyik epizódban pedig az alábbi mondat hangzik el:

Add rá a cipődet, hadd szorítsa egy kicsit!

Ez a mondat jutott eszembe, amikor Courteney-re és a mára már totálisan eltorzult arcára gondoltam, hiszen ez nem egyszerűen hiúsági kérdés – szerintem. Hiába fogadjuk el önmagunkat, ha mindennap sorozatos kritizálásnak vagyunk kitéve – pláne, ha még csak meg sem vagyunk elégedve magunkkal. Ha túl sokan bántanak, túl sokszor osztanak ki, még a legmegingathatatlanabb ember is elbizonytalanodhat. Pontosan ezt történt a Jóbarátok színésznőjével is, amikor kés alá feküdt.

Forrás:
Depositphotos
Mojzes Nóra Mi lett veled Moni? - Courteney Cox és az idő vasfoga

Önelfogadás? Ezek a sztárok inkább a radikális változás mellett döntöttek

„A legtöbben igyekszünk a lehető legjobbat kihozni magunkból. Egy jó hajszín, frizura vagy egy stílusos ruha óriási változást jelenthet – úgy, hogy közben mégis önmagunk maradunk. Vannak persze olyanok is, akik ennél messzebbre mennek: akik a testre csak egy üres vászonként tekintenek, amit aztán kedvükre alakíthatnak. Ezúttal a sztárvilág radikális átalakulásait gyűjtöttük nektek össze – olyanokat, amelyek során egy sztár egészen más karakterré vált az évek során.

Tavaly Bear Grylls műsorában vendégeskedett, és arról beszélt, mennyire megbánta tettét. Mivel nem tudott mit kezdeni azzal, hogy bizony ő is öregszik, mindent megtett azért, hogy visszatekerje az idő vasfogát. Egy ideig úgy tűnt, ez sikerül is, végül olyannyira túlzásba esett, hogy mára már szinte fel sem lehet ismerni.

Nehéz ezzel megbékélni, mikor minden rólad készült fotó láttán azt gondolod: istenem, szörnyen nézek ki.

Hát ezért vállaltam pár dolgot, amit mára nagyon megbántam. A szerencsém egyedül az, hogy ezeknek a beavatkozásoknak a nyoma idővel eltűnik. Mert valljuk be, most nem festek valami jól.”

Objektum doboz

„Ne ítélkezzetek, és titeket sem fognak elítélni!”(Lukács 6,37)

Sokszor ítélkezünk azok felett, akik szinte teljesen elvesztik a realitásukat tükörképükkel szemben, és nem értjük, hogy nem veszik észre, mennyire viccesen néznek ki egy-egy újabb beavatkozás után. Meg Ryan, Priscilla Presley, Mickey Rourke, Melanie Griffith, Renée Zellweger, sőt Nicole Kidman is ezt a tábort erősítik. Ezek az egykor meseszép férfiak és nők valószínűleg ugyanabba a hibába estek, mint Courteney. Ahova – most biztos azt gondoljátok – ti soha nem esnétek bele. De biztosak vagytok ebben?

  • Azok után is, hogy a tükörbe nézve nem tetszik, amit láttok?
     
  • Azok után is, hogy állandóan szembesítenének titeket a korotokkal?
     
  • Azok után is, hogy elhagy a férjetek, összejön egy nálatok sokkal fiatalabb nővel, majd egyből gyereket csinál neki?
     
  • Azok után is, hogy végre megtalál a szerelem, de a párotok jó pár évvel – na jó –, évtizeddel fiatalabb nálatok?
nő arc

A smink lemosható, a plasztika nem! – Szelfik miatt szabatják át magukat a nők

„A szelfik a mindennapjaink részévé váltak, ha mi nem is lövünk magunkról naponta, másokét óráról órára követhetjük, akár Instagramon, Snapchaten és Facebookon is. Tény, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy képeket készítsünk magunkról, de sokan vannak, akik már annyira komolyan veszik, hogy még plasztikáztatnak is miatta.

Ha nem is olyan drasztikusan és kétségbeesetten próbálnátok menteni a menthetőt, mint Courteney, biztos vagyok abban, hogy mindent megtennétek annak érdekében, hogy jól érezzétek magatokat a bőrötökben, akár külső beavatkozással vagy lelki segítségnyújtással. Ő így döntött, és már ő is tudja, rosszul tette. De nem vagyunk egyformák, ahogy nem is öregszünk egyformán. Sose csak a külsőt figyeljétek! Nézzetek egy kicsit a dolgok mögé, és próbáljátok inkább megérteni az embereket, mintsem elítélni.

Boldog szülinapot, Courteney! Mi veled vagyunk!