Egyéb kategória

5 trükk, amivel becsábíthatjátok a kertetekbe a pillangókat

Szerintem a pillangók a legszebb teremtmények a világon. Valószínűleg nem vagyok ezzel a véleménnyel egyedül. Nem csoda, ha sokan szeretnék, hogy a saját kertjükben is repdessenek ezek a szárnyrebegtető cukiságok. Szerencsére néhány módszerrel becsábíthatjátok őket a virágoskertetekbe.

vous - 2017.06.15.
5 trükk, amivel becsábíthatjátok a kertetekbe a pillangókat

Jól válogassátok meg a színeket!

A legjobb módja annak, hogy több pillangót vonzzatok a kertetekbe, hogy nektárral gazdag virágokból álló svédasztalt kínáltok nekik. A pillangók szeretik az élénk színeket, például a vöröset, a sárgát, a lilát. Ezek a színek jelzik számukra, hogy biztos nektárforrásra bukkantak! Ültessetek a kertetekbe árvácskát, bársonyvirágot és rézvirágot, garantáltan ellepik majd a kerteteket a pillék!

Objektum doboz

Alakítsatok ki számukra pihenőszigetet!

A pillék szeretnek ücsörögni, pihenni, sütkérezni a napon, így gondoskodjatok számukra nagy, párnás szirmú virágokról, hogy hódolhassanak eme szokásuknak. Erre a célra tökéletes a nyári orgona vagy a gumós selyemkóró. De ezek a virágok is szemet gyönyörködtetőek!

Objektum doboz

Óvatosan a permetezéssel!

Igaz, hogy a permetezés hasznos a kártevők ellen, de bánjatok óvatosan vele! Ezek ugyanis a pillékre is károsak.

Objektum doboz

Helyezzetek ki itatókat!

A pillangók is szeretik oltani a szomjukat, ezért biztosítsatok számukra erre lehetőséget! Ehhez homokot keverjetek össze némi földdel egy sekély tálban, és tegyetek hozzá némi vizet, úgy, hogy azért ne álljon, mint egy tócsa. Némi narancsot, banánt is tehettek a szárazföldi részre, ez a pilléknek igazi wellnessközpont lesz!

Objektum doboz

Biztosítsatok nekik napozóhelyet!

A pillék szeretnek felmelegedni a napon. Tegyetek ki néhány lapos követ, amin megpihenhetnek és feltöltődhetnek. Egész nap repkedni elég fárasztó ám!

Objektum doboz

szerelem ihlette smink pádár detti

Ha pillangók repkednek a hasatokban, ezt a sminket ne hagyjátok ki!

Szerelmesen más a világ. Könnyedebb a lét, illatosabb a levegő, élénkebbek a színek. Szívünk dobban, lelkünk nyílik, amint a kedves színre lép, hangját halljuk, elég csak rágondolnunk. Ezt mindenki látja rajtunk, szavakra nincs szükség, sőt, az érzést sminkbe is lehet önteni.

Készítsétek el a sminket ti is ! A leírást ide kattintva találjátok.

Ajánlott cikkek