Egyéb kategória

Imádjátok a Meki hűsítő turmixját? Akkor készítsétek el a titkos recept alapján!

A shake remek találmány, az egyik legjobb hűsítő, egyszerre ital és desszert. A legnagyobb étteremlánc jeges tejturmixnak nevezi, ami csak részben igaz, ugyanis tejes-fagyis turmix, ahogy a nemrégiben napvilágot látott titkos receptből kiderült...

vous - 2017.06.17.
Imádjátok a Meki hűsítő turmixját? Akkor készítsétek el a titkos recept alapján!

A neten keringő 330 Top Secret Restaurant Recipes (330 szigorúan titkos éttermi recept) gyűjtésében a mekis hűsítő turmixok is megtalálhatóak, mégpedig elképesztően egyszerű receptúrával. A vaníliás, a csokis és az epres shake is mindössze 3 hozzávalóval készül: vaníliafagyival és tejjel, illetve vaníliás cukorral, Nesquik kakaóporral, és ugyanennek a márkának az itthon jelenleg nehezebben beszerezhető epres turmixporával.

Delikátboltokban megtalálható, vagy akár epersziruppal is lehet kísérletezni. A friss eper lenne persze a legjobb, de akkor már nem lenne ugyanaz a „műanyagos” íz… 😉

Klasszikus? Vegán? Gourmet? 3 kihagyhatatlan hamburgerrecept egy helyen! Cookta

Bámulatos tények a Mekiről, amiket biztosan nem tudtatok

„Tegyük a kezünket a szívünkre: ha tehetnénk, mindennap a McDonald’sban ennénk. De hát a gyorskaja hamar megtenné a hatását, és bizony a pénztárcánk is igencsak megérezné. Leírtam ezt a két sort, és már érzem is a Meki illatát. Most azonban nem az isteni finom ételekről lesz szó, hanem olyan tényekről, amiket eddig biztosan nem tudtatok a McDonald’sról.

Nyilván az arányok és az ízesítők a legfontosabbak egy ilyen titkos receptúránál, ezért mindjárt közre is adjuk, de ha otthon szeretnénk elkészíteni ezeket az ikonikussá vált hűsítő desszertitalokat, akkor a következőkre mindenképpen figyeljünk:

  • Ne spóroljunk a fagyival – a jó shake sűrű, krémes, jeges, most nem fagyis folyékony turmix készül!
  • Ha már lúd, legyen kövér! Nem diétás, és ahhoz, hogy jó krémes legyen, zsíros tejre van szükség, ez sokkal jobban habosodik, krémesedik…
  • A legjobb, ha botmixerrel dolgozzuk össze az alapanyagokat, mert így igazán krémes és habos lesz a végeredmény, de egy turmix is megteszi.
  • Vastag szívószállal kínáljuk-fogyasszuk, a „normál” változat ehhez a jeges desszertitalhoz nem való: kínszenvedés vele felszívni a sűrű, jeges italt, illetve csak akkor nem kihívás, ha már túlságosan olvadt…

Variálhatjuk mindenféle ízzel, ha kedveljük ezt a jó kis hűsítőt: kevés mogyoróvaj, karamell, 1-2 teáskanál instant kávé, 1-2 evőkanál dzsemmel is szuper shake-et kreálhatunk semmi perc alatt!

Forrás:
Cookta

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek