Egyéb kategória

6 dolog, amire csak egy édesapa taníthat meg benneteket

Mindenki tudja, mikor van anyák napja, amire valószínűleg ti is hatalmas lelkesedéssel és cuki meglepetésekkel készültök. Na de azért az édesapákról se feledkezzetek meg, hiszen nekik is hálásak lehettek. Június harmadik vasárnapján őket ünnepeljük.

vous - 2017.06.18.
6 dolog, amire csak egy édesapa taníthat meg benneteket

Ha belegondoltok, mindkét szülő nagy hatással van a személyiségetekre. Nem is gondolnátok, mennyi mindent tanítanak nektek!

 Most összegyűjtöttem azokat a dolgokat, amikben a legnagyobb hatással volt rám az édesapám. És biztos vagyok benne, hogy ti is magatokra ismertek majd.

1. Önbecsülés

Nyilvánvaló, hogy egy apa nem tud segíteni abban, hogyan fedezzétek fel nőiességeteket, de abban igen, hogy megérdemlitek a tiszteletet és a megbecsülést. A szeretetet. Egyfajta tükröt tart elétek, hiszen férfiként képet mutat arról, hogy hogyan kell viszonyulni egy nőhöz, ami biztosan a ti életeket is végigkíséri majd akár párkapcsolatok, akár barátságok terén.

Az én egyik legkorábbi emlékem, hogy láttam, milyen szeretettel néz apa anyára. Igazi példa az ő kapcsolatuk.

2. Bátorság

Talán ezt nem is kell annyira magyarázni. A férfiak ugyanis általában könnyebben veszik az akadályokat, talán ez neveltetés kérdése is. De általuk ti is megtanulhatjátok, hogyan legyetek kitartóak és erősek. Hiszen sokkal több mindenre képesek vagytok, mint azt hinnétek!

Amikor kicsi voltam, és nem tudtam aludni, mert féltem a sötétben, apa bejött hozzám, olvasott egy mesét, majd a kezembe adott egy könyvet, és azt mondta:

Mindenki fél valamitől, csak találni kell egy kapaszkodót, ami átlendít rajta.

A mai napig nem felejtettem el, annyira igaza volt.

Forrás:
Pexels

3. Önfeledt szórakozás

Gyerekkoromban apa volt az, aki a leglelkesebben játszott velem mindenféle hercegnős vagy babás játékot, és gond nélkül elvállalta a negatív karakter szerepét. Egy apának hihetetlen kreativitása van, és talán nem is úgy aggódik a gyerekéért, mint egy nő, ezért bátran a nyakába ültet vagy, épp szaladgál a játszótéren veletek. Arról nem is beszélve, hogy lányként legalább egy picit a fiús játékokról is képet kaphattok, mert szerencsére már nekünk sem csak a Barbie babákból áll az élet!

4. Humorérzék

Az édesapáknak valahogy mindig sikerül egy kis vidámságot és nevetést csempészniük a mindennapjainkba, szinte észrevétlenül. A mai napig tudom, ha hazamegyek, apának tuti, hogy lesz egy-két vicces sztori a tarsolyában, amivel még a legborúsabb napokon is mosolyt csal az arcomra.

Sőt, biztos, hogy így ti is megtanuljátok kicsit jobban értékelni az apró örömöket az életben.

5. Műveltség

Oké, elismerem, furán hangzik, hogy az apák megtanítanak tanulni, pedig így van. Ki tudja, miért, de általában ők azok, akik megismertetnek benneteket a betűk és számok világával, akik könyveket és filmeket ajánlanak nektek. Hiszen ki más lenne, aki megmutatja nektek a szuperhősfilmeket és a legnagyobb klasszikusokat, amiket egyszerűen muszáj látni és olvasni egyszer?

Ugye ez nem csak nálam volt így? Mert én kijelenthetem, ha ő nincs, lehet, hogy sosem találok rá a könyvek varázslatos világára, ami végül eljuttatott a saját utamra, az íráshoz. Bele sem merek gondolni, mi lenne akkor velem…

6. Tapasztalat

Olyan, mintha az apáknak varázsereje lenne. Észrevétlenül változtok, lesztek jobb emberek, és ez nekik is köszönhető. Mert egy lánygyerek életében az apa az első, akit istenít, akire felnéz. És ha okosan csinálja, rengeteg értékes élettapasztalatot adhat át anélkül, hogy üres fecsegésnek tűnne. Megtanuljátok reálisabban látni az életet, és ez a felnőtté válásotok során hatalmas segítséget jelent.

Ne feledkezzetek meg pár kedves szóról, persze nem csak ezen a napon… Hiszen egy apró gesztus nem kerül semmibe, de biztos, hogy boldoggá teszitek vele. Hívjátok fel, kérdezzétek meg, hogy van. Vagy egyszerűen csak mondjátok azt:

köszönöm apa, hogy vagy!

Ajánlott cikkek