Egyéb kategória

Egyetek frittatát reggelire, ebédre és vacsorára – ahogy az olaszok csinálják

Az olasz konyhát egyszerű, gyors és mindig finom fogásaiért szeretjük - nincs ez másképp a frittatával sem, ami a legmutatósabb az összes rántottaféle közül. Ráadásul univerzális étel, ami bármikorra elkészíthető...

vous - 2017.06.18.
Egyetek frittatát reggelire, ebédre és vacsorára – ahogy az olaszok csinálják

A frittata lehet kiadós, kényelmes reggeli vagy egy könnyű, gyors ebéd vagy vacsora is egy jó kis salátával, de akár pakolhatjuk szendvicsbe, tortillalapba is tekerhető szendvicsnek, például kirándulásra vagy piknikre. Állagát tekintve valahol egy gazdag rántotta és egy felfújt között van, süthető remegősebbre vagy szilárdabbra, ki hogy szereti a sült tojást.

Ráérős hétvégékre, hedonista hétköznapokra: a legjobb budapesti reggelizőhelyek

Ráérős hétvégékre, hedonista hétköznapokra: a legjobb budapesti reggelizőhelyek

"A reggeli a nap legfontosabb étkezése! Hétköznap sokan kihagyják az időhiányra hivatkozva, vagy csak úgy útközben bedobnak egy péksütit két metrómegálló között. A hétvége viszont a pihenés és a feltöltődés időszaka – így ilyenkor tényleg minden adott ahhoz, hogy kicsit jobban odafigyeljetek magatokra. Bár a legkézenfekvőbb megoldás az, hogy az ember elbattyog a legközelebbi közértbe zsemléért és tejért, de azért néha igazán megengedhetitek magatoknak azt a luxust, hogy ellátogattok egy menő reggelizőhelyre. Már csak azért is, mert Budapest nem szűkölködik bennük…"

A frittatában az is jó, hogy nagyon változatosan variálható, és minél színesebb, annál jobb. Remek maradékmentő, érdemes a hűtőben körülnézni, mit lehet onnan megmenteni, új életre kelteni ebben a remek kis ételben! Mehet bele bármilyen zöldség, amit akár egy kicsit elő is piríthatunk, tehetünk bele felvágottat, sonkát, bacont, de akár szalámidarabkákat is, reszelt sajtot bele vagy akár a tetejére, de rámorzsolhatunk egy kis fetát vagy kecskesajtot is. Ha kiadósabb egytálételnek készítjük, annak is ideális, ebben az esetben maradék főtt krumplit vagy tésztát, esetleg rizst tehetünk bele,

így már önálló fogásként is megállja a helyét egy friss salátával tálalva. 

Akkor lesz igazán szép magas és könnyű a frittatánk, ha egy kis sütőport és étkezési keményítőt is teszünk a tojásos keverékbe, amit az előpirított belevalókra öntünk – innentől pedig a sütőé a főszerep, mert hogy az olasz tojáslepényt a sütőben kell megsütni – a rántottával és az omlettel ellentétben.

Forrás:
Cookta

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek