Mengyán Eszter  Teszt sztárok életkor

Velem van a baj, hogy ránézésre nem tudom már megmondani, ki hány éves?

Azt hiszem, soha nem volt olyan nehéz megállapítani, ki hány éves, mint manapság. Vagy csak nekem nem megy? Minden tiszteletem a pultosoké és pénztárosoké, akiknek nagyjából első blikkre meg kell állapítaniuk valakiről, hogy az illető elmúlt-e már 18 éves, vagy sem. Nemrég láttam egy kiírást valamelyik szupermarketben, hogy a kedves vevők ne a pénztárosokra haragudjanak, amiért elkérik a fényképes igazolványt. Ez a dolguk.

Ma már nem fordul elő velem, hogy a pénztárnál elkérik a személyimet. Körülbelül 28 éves koromig évente többször is megesett velem ilyen. Mindig örültem neki, hogy még mindig 18-nak nézek ki, egyszer sem jutott eszembe bosszankodni.

Az életkor megbecsülése mindig is nehezen ment, de mióta a 13 évesek is tudják, mi fán terem a kontúrozás és jobban bánnak a tusecsettel, mint a golyóstollal, azóta még nagyobb bajban vagyok. A kisfelnőttnek öltöztetett gyerekekről még csak-csak eldöntöm, hány évesek, de amint valakinek köze lesz a pubertáshoz (jaj, ez a szó... szóval serdülőkorhoz... hm, ez sem jobb), onnantól elveszítem a fonalat.

Nemrég találkoztam egy 14 évessel, aki tőlem lehetett volna akár 18 is, nem tudtam megbecsülni elsőre az életkorát, utána is csak az államat keresgéltem a padlón. Keresgéltem a fenét, nem akartam lebukni, hogy azt hittem, jóval idősebb a koránál. Szerintem a mai 18 évesek és a mai 25 évesek között külsőre gyakran nincs semmi különbség. Sőt, van olyan, hogy előbb hiszek valakit a profil- vagy Insta-fotója alapján harmincnak, mint húsznak, pedig még az utóbbi életkort sem érte el.

Akik elvitték a génlottót

Kölyökképű felnőttek

Nehéz definiálni, mikor válik valaki felnőtté. Amikor elköltözik otthonról? Amikor végleg lejár a diákigazolványa? Amikor képes nemet mondani egy péntek esti bulira? Mikor?! Az már könnyebb kérdés, mikor tűnik valaki felnőttnek. De mi van akkor, ha valaki elvitte a főnyereményt a génlottón?

Számomra ma már a hollywoodi sztárok is kortalanok. És nemcsak kortalanok, hanem sajnos nagyon kezdenek egymás klónjai lenni. Az álomgyár háttérmunkásainak köszönhetően nemcsak a mosolyuk lesz egyforma, hanem lassan a vonásaik is. Lehet, hogy valaki csak óvatosan botoxoltat, de egy bizonyos életkor után mindenkinek megemelkedik a szemöldöke, ugyanolyan Miki egér fülhöz hasonló szemhéja lesz, ugyanúgy ráfeszül a bőre az arccsontjára. Vajon a gravitáció is hasonló módon változtatja az arcukat? Vagy ne legyünk naivak: Hollywoodban mindenki a fizika ellen dolgozik, legyen szó időről vagy gravitációról?

Arra gondoltam, egy rövid játékra hívlak benneteket. Tippeljétek meg, a három színésznő közül kik egykorúak!

Objektum doboz
arc arcápolás bőr

Csodakencék helyett: alapvető szabályok az üde, friss, fiatalos bőrért

Mi kell ahhoz, hogy mindig frissnek tűnjünk? Kevés stressz, sok alvás és mozgás, megfelelő hidratáltság, egészséges ételek, de leginkább egy totálisan és 100%-osan egészséges életmód. Az idő vasfogának nyomait senki sem tudja elkerülni. De lelassítani és megelőzni azért lehet. Főleg ha az életmódunk mellett a bőrtípusunknak megfelelő bőrápolásra is gondot fordítunk.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.