Egyéb kategória

Megúsztátok az esőt péntek reggel? Ne örüljetek még!

Azt gondoltátok, megúsztátok? Esőmentesen beértetek a munkahelyetekre? Szerencsések vagytok, de a pénteki viharoknak még koránt sincs vége.

vous - 2017.06.23.
Megúsztátok az esőt péntek reggel? Ne örüljetek még!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki majdnem a teljes Magyarország területére a heves esőzések, széllökések miatt. 

Forrás:
omsz.hu

Mint írják, már a kora reggeli óráktól lehet számítani zivatarokra. Egy kialakuló zivatarvonal az Észak-Dunántúlon továbbfejlődve halad kelet, délkelet felé. Ehhez a rendszerhez elsősorban viharos széllökések, másodsorban jégeső társulhat.

eső időjárás közlekedés

4 dolog, ami nem érdekli a pénteken ránk zúduló esőt

Hiába köszöntött be a nyár, az időjárás még mindig úgy gondolja, hogy szeszélyes április van. Szabadtéri programotok van péntekre? Az esőt nem érdekli!

A nap második felében azonban ismét többfelé valószínű heves zivatar az országban. Délután elsősorban a Dél-Dunántúlon, kisebb eséllyel a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon tombolhatnak igen heves zivatarok. 

Ne gondoljátok, hogy melegen kell öltöznötök, az eső és a szél ugyanis nem hoz lehülést (sajnos). Az ország nagy részén 25–26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet (kivéve az északi-északkeleti megyéket), ráadásul északnyugaton már a 27 fokot is több helyen elérheti.

Ajánlott cikkek