Egyéb kategória

A szép és tartós barnulás titka: megfelelő külső-belső védelem

A napozás az utóbbi időkben sokkal veszélyesebbé vált, mint korábban, szinte naponta riogatnak a meteorológusok az erős UV-sugárzással, így különösen fontos, hogy a napon töltött idő alatt szépen és gyorsan barnuljunk, elkerülve a leégést. Ez nem is lehetetlen, megfelelő külső-belső védelemmel.

vous - 2021.08.15.
A szép és tartós barnulás titka: megfelelő külső-belső védelem

A napcsókolta, szépen és egyenletesen lebarnult bőr igazán szexi, ráadásul az egészséges napozás feltölti a szervezetet D-vitaminnal, és hangulatunkra, kedélyünkre is jó hatással van. A bőr külső védelmét bízzuk a különféle napvédő krémekre, de a bőrünket készítsük fel belülről, hogy minél könnyebben, egyenletesebben és tartósabban barnuljon.

 Ehhez nincs szükség csodaszerekre, csak magas béta-karotin tartalmú ételekre.

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, narancssárga festékanyaga a bőr felső hámrétegében nemcsak a káros anyagokat képes közömbösíteni jótékony gyökfogó tulajdonságánál fogva, hanem fizikai szűrőként védi is a bőrt a nap UV-sugarainak káros hatásaival szemben, egyúttal elősegíti a bőr egyenletes, könnyű, szép barnulását is.

a-nap-tehet-mindenrol-igy-helyettesitheto-a-termeszetes-feny-es-a-d-vitamin-1

A nap tehet mindenről? – Így helyettesíthető a természetes fény és a D-vitamin 

Ti is éreztétek már a nyár elmúlásával egyre kifacsartabbnak, fáradtnak és ingerlékenynek magatokat? És a hideggel együtt a nátha is támadásba lendült ellenetek? Már a C-vitamin se segít? Akkor itt az ideje, hogy D-vitaminnal és fénnyel turbózzátok fel magatokat úgy, hogy még a káros UV-sugárzástól sem kell félnetek.

A legjobb béta-karotin forrás a sárgarépa, de jelentős mennyiség található belőle a nyáron érő sárgabarackban is, illetve a nálunk nehezebben elérhető mangóban és papayában, a zöldségek közül pedig még az édesburgonyában és a sajnálatosan nyáron nem kapható sütőtökben.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek