Egyéb kategória

„Ez nem fogyasztó műtét. A végeredmény akkor tartható meg, ha nem hízik az ember” – Mindent a hasplasztikáról

Hatalmas öröm, ha valakinek sikerül életmódváltással, sportolással, egészségesen megszabadulnia sok-sok kilótól. Ám ez nem mindig jár maximális elégedettséggel. Drasztikus fogyás esetén gyakori, hogy lógó bőr marad a has, a kar tájékán, amin a rendszeres sport és a különféle kencék sem segítenek. Ilyenkor a léleknek is jól jön a segítség, például plasztika formájában.

vous - 2017.06.25.
„Ez nem fogyasztó műtét. A végeredmény akkor tartható meg, ha nem hízik az ember” – Mindent a hasplasztikáról

Sokan elítélik ezt a megoldást, és még többen vannak, akik szégyellnek ehhez nyúlni segítségképpen, pedig kemény munka van a hátuk mögött.

Először is fontos leszögezni, hogy a hasplasztika nem fogyasztó műtét.

Tehát nem azért választja valaki ezt a megoldást, mert lusta, vagy nincs kitartása ahhoz, hogy áttérjen az egészséges életvitelre, hanem azért, mert már mindent megtett a saját testéért és egészségéért.

az-ajakfeltoltessel-kapcsolatban-felmerulo-gyakori-kerdesek

Plasztikai sebészt kérdeztünk a szájfeltöltésről

A Kardashian klán legfiatalabb tagjának hatására egyre többen kacérkodnak az ajakfeltöltés gondolatával, de tények helyett sokszor tévhitek és rémtörténetek keringenek a neten. Kérdéseinkkel plasztikai sebészhez fordultunk.  A cikket itt olvashatjátok!

Hasplasztika tb-re: szigorúak a feltételek

Erről árulkodik az is, hogy noha az OEP támogatja a műtétet, a feltételek szigorúak. Nem véletlenül, hiszen rengeteg kitartás kell ahhoz, hogy a műtét után is megmaradjon a lapos has.

Éppen ezért annak, aki a műtétre jelentkezik, a fogyást megelőző testtömeg-indexének (BMI) 35 felett kell lennie, és a fogyás következtében a BMI-nek minimum tízzel kell csökkennie. Azaz ha valaki 175 centiméter magas és 120 kiló, akkor megfelel az első feltételnek, hiszen a BMI-indexe 35 felett van. Ha a súlya 88 kilóra csökken, akkor bekövetkezik az elvárt BMI-csökkenés is.

Van egy harmadik fontos feltétel is, miszerint az alacsonyabb testsúlyt meg kell tartania legalább egy éven át.

A műtétet akkor kell beütemezni, ha már további fogyást nem tervezünk, a műtét utáni súlyingadozás ugyanis hátrányosan befolyásolja a végeredményt.

Hogyan történik a műtét?

A hasplasztikát altatásban végzik, általában két-három órát vesz igénybe. A műtét előtt megejtik a kijelölést, majd a műtét során csípőtől csípőig vágnak, közvetlenül a szeméremdomb felett. Így a heg többnyire szépen elrejthető alsóneművel. A hasfali bőrt és a zsírszövetet leválasztják, a köldök alatti bőrterületet pedig eltávolítják.

Ha szükséges, akkor a hasfalat és a hasfali izmokat is feszesebbre varrják, a kiegészítő eljárások egyénenként eltérőek lehetnek, például ha túl nagy bőrfelületet kell eltávolítani, akkor a páciens kap egy új köldököt.

Objektum doboz

Ha a YouTube csatornákon körülnéztek, akkor észrevehetitek, hogy meglehetősen sokan mutatják meg a hasplasztikájukat, arccal vállalva a fogyás előtti és utáni testüket. Sokan vlogolnak a műtét utáni felépülésről, ezzel próbálnak önbizalmat adni azoknak, akik esetleg szégyellik a fogyás után rajtuk maradó lógó bőrt, de nem merik bevállalni a műtétet, vagy nem tudnak erről a lehetőségről.

Objektum doboz

Az Instagram előtte-utána posztjai is beszédesek, ha nemcsak a műtött hasakat figyelitek, hanem az arcokat is: műtét után mindannyiukon látszik a megkönnyebbülés és a boldogság. Érthető, elvégre egy kemény munka megkoronázásaként esnek túl egy nem túl sima műtéten.

Én is megkerestem két érintettet, akik már túlestek a hasplasztikán, hogy kifaggassan őket a műtétről, az ezzel kapcsolatos félelmeikről, kétségeikről, illetve hogy esetleg megbánták-e, hogy bevállalták.

Fellebben a fátyol – a VOUS-lányoknak is akad takargatnivalója

Fellebben a fátyol – a VOUS-lányoknak is akad takargatnivalója

Akad, aki egész életében küzd teste tökéletlenségével. Nehezen megy az elfogadás. A léleknek könnyebb a takargatás. Vagy mégsem? Elérkezhet az a pont, amikor elegünk lesz a kánikulában viselt nadrágból, kézfejre húzott pulcsiból, napszemüvegből, feszes szájú mosolyból. Jaj, meg ne lássa más a hibáinkat! Mi most fellebbentjük a fátylat. Tükör elé perdültünk, kamera elé álltunk.

Anikó

Anikó szülés után szabadult meg egy nagyobb súlytól, ám a hasán lévő bőr nem bírt alkalmazkodni a fogyáshoz. Magánintézményben vállalta be a nagy hasplasztikát, csípőtől csípőig van hege. Elmondása szerint azért szánta rá magát a hasplasztikára, mert minden ruhában látszódott a hasa, semmi nem állt jól rajta, pedig sokat fogyott és sportolt, emiatt a feszes hasizom is adott volt nála.

Sokáig tartott a lábadozás?

Hasleszorító bodyt kellett viselnem két hónapig. A hasam bőréből kivágtak egy részt, majd a maradék bőrt kifeszítették és összevarrták. Körülbelül 8–10 napig nem tudtam kiegyenesedni sem fekvő, sem álló testhelyzetben.

Vigyázni kellett a varratok gyógyulására, nehogy túlfeszüljön, megnyúljon, de két hét után már dolgoztam. Nálam szépen gyógyult a seb, a hasam a testalkatomhoz képest szép lapos lett. Igaz, úgy két hónap után a sebet is rekonstruálták, mert néhol nem lett vékony, inkább fél centi széles. Azt kivágták, újravarrták, de azt már csak helyi érzéstelenítéssel csinálták.

Összességében a fájdalom elég kellemetlen volt, és az új hasam bőre egy évig érintésre érzéketlen volt, de aztán visszaállt a rend.

Forrás:
Anikó

Nehéz döntés volt?

Nem voltak különösebb félelmeim. Műtősnővér is voltam már, tudom, mi zajlik le a műtétek alatt. Talán attól féltem, nem lesz-e kidobott pénz, de szerencsére pozitívan csalódtam.

Nem féltél felvállalni utána a hegeket?

A heget soha senki nem látja, mindent takar a fehérnemű. A volt férjem egy ideig viszolygott, amikor látta, de ahogy gyógyult, javult a helyzet. A mostani párom nem is foglalkozik ezzel, a seb mintha nem is létezne, szinte csak egy 50 centis cérnaszál az alhasamon.

Mit tanácsolnál azoknak, akik műtét előtt állnak?

A végeredmény a fontos, a szép hassal járó önbizalom és az új lehetőségek. Vágjanak bele nyugodtan, ne féljenek az esetleges negatív ítélkezéstől.

Mindenki próbáljon boldog lenni, ahogy tud. Ha ez kell a boldogságához, akkor tegye!

mell kebel cici melltartó

„A bimbó a helyén marad műtét után?” – Most mindent megválaszolunk a szilikonmellről

A legtöbbünk fejében a szilikonmell nagyjából Pamela Andersonnal egyenlő, legalábbis rajta keresztül ismertük meg a mellnagyobbítás műfaját. És amíg azzal teljesen ki vagyunk békülve, ha valaki az elálló füleit megcsináltatja, viszont amikor egy lány a melle miatt fekszik kés alá, azonnal jönnek a sztereotípiák és persze a KÉRDÉSEK, amire itt vannak a válaszok.

Zsófi

Zsófi 86 kilóról fogyott 68 kilóra, amikor eldöntötte, hogy szeretne lapos hasat. Államilag támogatott egynapos sebészeten végeztette el a műtétet.

Hogyan zajlott a műtét?

Reggel bementem a kórházba, az orvos bejelölte a metszésvonalakat, majd betoltak műtétre. Az altatás jó volt, jól ébredtem, fájdalom nélkül. Amikor áttettek az ágyra, akkor kicsit fájt, de elmúlt. A kötelező pisilés után este hét órakor hazamehettem. Otthon se volt gondom, egy-egy erősebb fájdalomcsillapító elég volt, a csövek zavartak egy kicsit, a haskötő se kényelmes viselet, de elviselhető volt.

Sokáig tartott a lábadozás?

A csövek egy hétig voltak bent, a kivétel nem volt vészes. Nekem a seroma (testváladék) termelődés nem állt le, ezért 4-5-ször le kellett szívni, ezt egy tűvel, fecskendővel csinálta az orvos, de nem fájt, csak kellemetlen feszülő érzés volt.

Az első ellenőrzés három nap múlva volt. Ott kiderült, hogy a sebvonalban volt egy 4×4 centiméteres bőrelhalás, ez valószínűleg vérellátási probléma miatt volt. Ez sajnos benne van a pakliban. Emiatt egy hónappal később végeztek egy korrekciós műtétet helyi érzéstelenítéssel. Ez a terület három hónap alatt gyógyult be, a többi viszont egy hét alatt szépen begyógyult.

A hasfal összevarrása miatt hat hétig nem szabad emelni nagy súlyt, a haskötőt én két hétig éjjel-nappal hordtam, utána négy hétig nappal. Nem kellemes, ezért ajánlatos tavasszal, ősszel, télen túlesni rajta, nyáron nagyon rossz lehet az a nejlon haskötő. Nekem a bőrömet is dörzsölte, ezért egy trikót hordtam alatta.

Forrás:
Zsófia

Nehéz döntés volt?

Nekem nem volt nehéz döntés, mivel nővérként dolgozom, sok műtétet végigasszisztáltam már, láttam az eredményt, tudtam, milyen lesz. Nagyon akartam, és ezért nem is féltem!

Egyedül a sebgyógyulási zavartól tartottam, és attól, hogy a kollégák ilyen helyzetben látnak, de mindenki aranyos és rendes volt.

Nem féltél felvállalni utána a hegeket?

A heg felvállalásával soha semmi gondom nem volt, a lógós has látványa sokkal csúnyább. Bármikor bevállalnám újra a műtétet, imádom, hogy lapos a hasam, minden nap örülök neki.

Mit tanácsolnál azoknak, akik műtét előtt állnak?

Én annak ajánlom a műtétet, aki eléggé utálja a hasát ahhoz, hogy bevállalja. Ez nem egy kis műtét, vannak veszélyei, mint az összes többi beavatkozásnak. Azt azonban jól gondolja át, hogy mennyit fogy, és hogy műtét után is tudja-e tartani a súlyát.

Ez ugyanis nem fogyasztó műtét, és a  végeredmény csak akkor tartható meg, ha nem hízik az ember, a súlyfelesleg ilyenkor nem előre a hasra rakódik, hanem oldalra, a csípő tájékára.

Ajánlott cikkek