Serpenyős sült krumpli

Serpenyős sült krumpli színesen – szegényes fogás finoman

A sült krumpli kikerülhetetlen étel, akár a hasábburgira, akár a tepsiben sült variációkra gondolunk, a serpenyős sült krumpli viszont önálló főételnek is ideális, ha gyorsan és olcsón kell valamit összedobni. Alapreceptet és variációs ötleteket is hoztunk!

Mindenkivel előfordulhat, hogy válsághelyzet adódik: kiürül a frigó, netán a pénztárca is, és frappánsan, kevésből kell megoldani a főzést. Ilyenkor ideális a sült krumpli, ami egy kis fűszerrel megsütve, ezzel-azzal feldobva nemcsak köret lehet, hanem egytálételnek is tökéletes.

Sokakban él a tévképzet, hogy a krumpli nem egészséges, de ezt ma már a tudomány cáfolja.

Nem ismeretes például, hogy a burgonya étrendünk fő C-vitamin-forrása, az ajánlott napi bevitel csaknem felét biztosítja egy 100 grammos adag.

Ezenkívül kiváló forrása a B-vitaminok teljes skálájának, amelyek együttesen hatnak a szervezetünkben az egészséges idegrendszer, emésztés és anyagcsere érdekében. Sok káliumot, vasat és magnéziumot tartalmaz, könnyen emészthető, ha nem bő zsiradékban sütjük, és gluténmentes étrendben is fogyasztható.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattinsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos