Egyéb kategória

Zseniosztály a szegedi gimiben: 146 érettségi jegyükből csak három volt négyes

Rekordot döntöttek a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium végzős diákjai. A 146 érettségi jegyükből csupán három volt 4-es, a többi mind 5-ös osztályzatú.

vous - 2017.07.03.
Zseniosztály a szegedi gimiben: 146 érettségi jegyükből csak három volt négyes

A 12. M osztály diákjai megdöntötték a gimnáziumi rekordot. Eddig ugyanis 4,96 százalék volt az érettségin a jegyek átlaga. A 28 fős végzős matekos osztálynak a 146 érettségi osztályzatból csak három négyese volt, a többi mind ötös. Mégpedig úgy, hogy a jegyek egyharmada emelt szintű vizsgán szerzett jegy volt, így jött ki a 4,98-as átlag – írja a délmagyar.hu

Forrás:
Frank Yvette

Korábban is voltak erős osztályaim, de a mostani mindent felülmúl

– mondta a 12. M osztályfőnöke és matematikatanára, Schultz János. A diákok többsége elit angol egyetemeken folytatja tanulmányait. Sőt a gimnázum egyik exdiákja jelenleg az USA-ban dolgozik a kaliforniai Facebook-központban szoftverfejlesztő mérnökként.

iskola érettségi

Divat, fánk és vodka: így érettségizik a magyar diák

Amikor a VOUS-lányok érettségiztek, még nem volt ekkora divat az Instagram (igen, ilyen vénasszonyok vagyunk), s bár Facebook létezett, hogy egy kedves kolléganőmet idézzem: „akkor még nem volt pénzem mobilnetre, na, meg az izgalomtól reszketett a lábam, nemhogy kiinstázzam…”

Ajánlott cikkek