Egyéb kategória

Július: az áttörés hónapja

A júliusi bolygóhatások sok feszültséget jeleznek előre, amelyektől nem kell megijedni, de oda kell rájuk figyelni. A feszültség jó oldala, hogy kibillent, felhívván a figyelmet bizonyos hiányosságokra. Az egyik legsarkalatosabb konstelláció a Plútó szembenállása a Rák jegyében haladó planétákkal: Nap, Merkúr, Mars. Júliusra már csak a Mars maradt, ami 2-án vált egzakttá, ám hatása a Bak teliholdig, július 9-ig még érződik.

vous - 2017.07.05.
Július: az áttörés hónapja

Erős változási és önátalakító impulzusok jellemzik a hónapot.

A Plútó mint leplező

Miről szólnak a Mars–Plútó-fényszögek? Az erők harcáról, ami a gyenge és a domináns felünk között zajlik le. A Mars esetében olyan megrekedt erőről, ami nem tudott kifejlődni bennünk, hogy megfelelően tudjuk érvényesíteni érdekeinket, képviselni önmagunkat. Az akarat (Mars) megerősítése tehát a cél, és annak tudatosítása, hogy hogyan leplezzük, ellensúlyozzuk saját gyengeségünket, miközben titokban szenvedünk, önmarcangolunk bizonyos helyzetekben.

nap éve asztrológia

Mit hoz a Nap éve, mit hoz 2017? – az asztrológus elárulja

Van egy nagy egyetértés a világban: 2016 nem volt túl jó év. (Azok, akik másképp érzik, kivételek, higgyék el nekem.) Egy ilyen külső és belső küzdelmekkel teli, gyorsan változó, az erőviszonyokat átrendező időszak után nem véletlenül vagyunk kíváncsiak arra, mi vár ránk 2017-ben. A VOUS asztrológusa, Németvölgyi-Nagy Renáta előadásán jártam, ahol nemcsak összegeztük a Mars évét (2016), hanem megtudtuk azt is, milyen feladatok várnak ránk a Nap évében, 2017-ben.

A Plútó jó leplező, olyannyira, hogy már-már megbénulunk a leplezési manőverben, amely a vizes jegyekben és a Plútóval közösen általában egy tudattalan válaszreakció. Valahogy így: elfojtjuk, elnyomjuk saját erőnket, és mások érdekeit helyezzük előtérbe – elkerülvén a konfliktust.

Vajon miért tesszük ezt? Jó ez nekünk? Nem, de valahol mégis.

A Mars gyenge a Rák jegyében, és kerüli, illetve kihátrál a konfliktushelyzetekből. Nem áll bele. A vele szemben lévő Bak jegyében a Mars egzaltált, erőben van, ott nagyon is beleáll. Pont az ellenkezője történik. Inkább beleáll, mintsem engedjen a gyengeség(é)nek (Rák). Erősebbnek mutatja magát. A Rákban fordítva, gyengébbnek látszik, mint ami. Az egymással szemben lévő jegyek mindig rámutatnak a másik oldalunkra, amit nem lehet kirekeszteni, csak elfojtani, ha valamelyik oldal erőteljesebb.

Forrás:
Unsplash.com

Nem árt tudatosítani, hogy minden elkerülésben bizonyos rejtett érdekek dominálnak. A gyenge és a domináns oldalunk kiegyensúlyozásában a Plútó játssza a legnagyobb szerepet. Több ismétlődő élményen keresztül tud csak visszarendeződni. Ezért nem kell elégedetlennek lenni, ha nem sikerül ostorcsapásra megoldani. Az akarat megerősítése és a túlkontrollálás elengedése időbe telik. Az erőt az átélt szenvedés adja, ha megbékéltünk vele.

A cikk folytatását a blogomon olvashatjátok ide kattintva.

Ajánlott cikkek