Egyéb kategória

Ma van a csokoládé világnapja – Ennivaló fotókkal ünnepeljük

A csokoládénak több világnapja is van, de egyikről sem szeretnénk lemaradni. A mai napot – legyen ez az igazi világnap vagy csak egy másolat – csodálatos Instagram-fotókkal ünnepeljük. (Meg persze a szerkesztőségbe érkezett néhány tábla csokoládéval, de psszt!)

vous - 2017.07.07.
Ma van a csokoládé világnapja – Ennivaló fotókkal ünnepeljük

Sokan július 7-ét tartják a csokoládé világnapjának, de pár nap múlva újra ünnepelhetünk. Franciaországban ugyanis július 11-én tartottak először csokoládénapot 1995-ben, majd sok helyen ez a dátum terjedt el. Aztán jöttek az édességkedvelő amerikaiak is, akik szeptember 13-át nevezték ki a csokoládé napjának. Erre jöttek megint a franciák, akik a nemzetközi kakaó- és csokoládénapként október 1-jével vágtak vissza.

Forrás:
Unsplash.com

Szóval most már négy világnapja is van a kedvenc édességünknek. Ne is mentsük fel magunkat az ünneplés alól! Sőt, ha a következő profilokat bekövetitek, akár egész évben ünnepelhettek.

Akik bírják, ha egy srác süt – Theboywhobakes

Edd Kimber brit sztárcukrász Instagramján nemcsak csokis finomságokat találtok, de így is megéri követni. Nagyon. 

Objektum doboz

Bonbonimádóknak – Kateweisechocolate

Színes, formás, festett, gyönyörű, csak sajnos túl messze van ahhoz, hogy kipróbáljuk. Kate Weiser bonbonjaiért Dallasig kellene utazni. Aki arra jár, ne hagyja ki!

Objektum doboz

Aki példaképre vágyik – Zsuzsanna.otvos

Ötvös Zsuzsanna, ismertebb nevén Praliné Zsuzsi francia cukrászattal, bonbonokkal és természetesen csokoládéval foglalkozik.

Objektum doboz

Akiknek három dolog fontos: legyen szép, finom és magyar – Fabriccsokolade

Egy budapesti családi manufaktúrában készülnek a Fabric Csokoládé termékei.

Objektum doboz

Igazi szakértőknek – ChocoMe Official

Magyar sikersztori a ChocoMe, amely sorra zsebel be díjakat különböző csokis fesztiválokon. Ha a csokoládéipar háttere is érdekel benneteket, kövessétek be őket. 

Objektum doboz

csokoládé-csoki-praliné-desszert

Csodás csokoládés receptek a Cookta.hu-n

Ajánlott cikkek