Egyéb kategória

Magamat választom! – Két szakítás és az újrakezdés története

„Lényegében az enyém is egy átlagos 'elbántak velem, de összeszedtem magam' történet. Tudom, lelőttem a poént, de ne feledjük: sokszor a másik nyomora az, ami mellett eltörpül a sajátunk. Kezdjük is az elején, röviden és tömören: együtt voltam egy sráccal, aki maga volt a csoda. Kis helyes fiúcska, aki imád, és te vagy neki az első! Szóval nincs más, csak te. Pontosan ezért neked sem lehet senki más az életedben, csakis ő” – kezdi történetét Jázmin, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Terman Jázmin írását olvashatjátok.

vous - 2017.07.10.
Magamat választom! – Két szakítás és az újrakezdés története

Ez az állapot egy darabig még működik is, amíg kézen fogva repdestek a rózsaszín felhőn – ez egy teljes évig el is tartott. Miután levettem a rózsaszín szemüvegem, vagyis inkább leverték a fejemről, rájöttem, hogy egy irányításmániás, birtokló, zsaroló és hazudozó beteg emberrel vagyok együtt, aki elmarta a barátaim és elszívta a levegőm. 5 hónap keserves szenvedés, hazudozás, se veled, se nélküled vergődés után elkövettem a legnagyobb hibám: szünetet kértem.

A szünetkérés egy csodálatos módja a szíven szúrás aktív halogatásának és a kellemetlen döntések alól való kibújásnak.

Fogalmazzunk úgy, hogy kaptam egy hónap betegszabit. Mert lényében szabad voltam, de ettől függetlenül minden adódó alkalommal felbukkant, ezzel megbetegítve. Amikor már majdnem elkezdtem volna élvezni az életet másfél év után, újra barátokat szerezni, ő megjelent, és gyorsan lerombolta és széttépkedte a kártyaváram. De jó hír: egy zsarnok sem maradhat örökké vezető pozícióban! Kiléptem. Kész. Minden jót!

Persze nem, nem én voltam a megtestesült Wonder Woman, nemes egyszerűséggel letiltott. De, gondoltam, rendben, legyen így. Kezdjünk hát élni!

El is kezdődött újdonsült életem régi-új barátaimmal, buli buli hátán, virágzó szociális élet, elmúló depresszió, eufória. Vagyis ezeket szerettem volna érezni, de nem így történt.

A szabadság, amire annyira vágytam, talán távolabb volt, mint valaha. Fogalmam sem volt arról, ki is vagyok én. Egyedül. Egymagam. A depresszió nagyon is jelen volt, és nem volt az a buli, az a haver, aki el tudta volna feledtetni velem a bánatomat. Aztán jött a nagy bumm, a 2. felvonás.

Megjött a fiú, aki a szöges ellentéte az előzőnek. Kedves, aranyos, sármos, védelmező alkat, akivel nem édesemnek becéztük egymást, hanem rohadéknak, és mégis ez volt a leggyönyörűbben csengő szó, amit hallottam. A karjai között volt a megnyugvás, úgy éreztem, nem történhet semmi baj, amíg ő ölel. Imádott, imádtam, imádtuk egymást, imádtunk élni! Élni. Mert mellette élhettem! Persze itt is kipukkadt a szívárványszínű buborék, és megláttam a valóságot: egy kreténnel vagyok együtt.

Forrás:
Depositphotos

Mint minden love storyban, jött a katarzis: megpróbált megcsalni. Összetörtem, megint. Azt hittem, meghalok, összetört, ő, aki megmentett. Fortyogtam a dühtől, így bosszút álltam. Tudom, nem a legfelnőttesebb, de ennyivel tartoztam magamnak. Elégtételt szereztem magamnak, most először.

Elhatároztam, hogy most én szedem össze magam, nem más, és egyedül leszek erős. Magamat választom!

Én leszek a szívtipró, mintsem az enyémen tiporjanak, és ehhez egy év elteltével is tartom magam. Meg kellett tanulnom megállni a saját lábamon, megélni egyedül a fájdalmam, egyedül elégni, hogy feltámadhassak a hamvaimból, hogy magány helyett szabadságot érezhessek. És tudom, amikor végre rájövök, ki vagyok, akkor megtalál majd valaki, aki engem szeret, nem pedig azt, akivé változtat.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek