Egyéb kategória

Takács Nóra új hagyományt teremtett – gyertyagyújtás helyett édes ötlet a ceremóniára

Hétvégén sztárszerzőnk és a VOUS egyik anyukája, Takács Nóra kimondta a boldogító igent. A családias és érzelmes esküvő minden pillanata tökéletes volt: a helyszín, a dekoráció, az ételek, és természetesen a pár is gyönyörű volt. Alig tudunk betelni a fotókkal. Miközben a képeket nézegettük, valamit észrevettünk, amely szerintünk akár hagyományteremtő is lehet.

vous - 2017.07.13.
Takács Nóra új hagyományt teremtett – gyertyagyújtás helyett édes ötlet a ceremóniára

Nemrég Nóra is kiposztolta az Instagramjára azt a fotót, amelyet mi is nézegettünk. A képen egy diófát ültetnek el a férjével. A faültetés nem új hagyomány, de Nóra vitt bele egy kis csavart, amely minden olyan párnak jó lehet, akik nem egy helyről származnak.

Nem akartam homokot önteni meg gyertyát gyújtani, ezért azt találtam ki, hogy hozunk mindketten a szülőföldünkről földet, és közösen ültetünk egy kis fát, a közös, új családfa jelképeként. Milyen jó lesz majd évek múltán leheveredni a nagy fa árnyékában és tudni, hogy ez mit szimbolizál.

– írta Instagramjára, ahol további fotókat találtok a nagy napról, de a Hogyan legyek jó nő? Facebook-oldalon is rengeteg képet találtok. Kattintsatok ide!

Objektum doboz

A fa a közös életet szimbolizálja, évről évre egyre nagyobb lesz, új hajtásai, levelei lesznek. A kertbe ültetve 10–20 év múlva akár az egész család piknikezhet alatta, ami nagyon különleges érzés lehet.

A gyertyagyújtás és a homoköntés is szép hagyomány. A gyertyagyújtáskor a tisztaság és a szeretet lángja lobog, két külön élet egyként való összeforrásának jelképe.

A homok változatos, színes életet tükröz, az összeöntött homok az összetartozást és az eggyé válást jelképezi.

Nektek melyik hagyomány tetszik? Teremtenétek újat?

Ajánlott cikkek