Egyéb kategória

A tejfölös csodabogár visszatér – pofonegyszerű csokis retródesszert

Hangyaboly és csodabogár néven volt ismeretes a '80-as években egy borzasztóan egyszerű kevert sütemény, aminek az volt a jellegzetessége, hogy tortadara vagy finomra aprított csoki volt benne, innen is jönnek mókás nevei.

vous - 2017.07.15.
A tejfölös csodabogár visszatér – pofonegyszerű csokis retródesszert

Annyira könnyű és puha a tésztája ennek a sütinek, hogy az valami bámulat. A titka pedig egy olyan alapanyag, amivel kevert tésztában viszonylag ritkán találkozunk, és éppen ez adja a lényegét:

ez nem más, mint a tejföl, méghozzá nem is kis mennyiségben, ez teszi ki szinte a felét a tésztának.

Nem kell bele semmilyen zsiradék, a tejfölben megvan a kellő mennyiségű nedvesség- és zsírtartalom, miközben nem nehéz, sőt nagyon könnyű, levegős. Emellett csak liszt, sütőpor, tojás és cukor kell hozzá, és mindezt csak egyszerűen össze kell keverni.

magyaros01

Budai retrótúra indul: 3 vérbeli klasszikus hely, amit érdemes felfedezni

Bár a retrónak nagy divatja van mostanság, nemrégiben zárt be egy ikonikus étkezde, a Pajtás, így elmondhatjuk, hogy inkább a retrósra hangolt új helyek hasítanak – de vannak még felfedezésre váró igazi, régi helyek is. Most 3 budai helyet ajánlunk azoknak, aki szívesen elmerülnének a múltban.

A piskótára emlékeztető, de sokkal puhább süti „bogarasságát” a beleforgatott tortadara adja, amit kiválthatunk apróra vágott csokival vagy csokicsipsszel, igaz, így kevésbé lesz „hangyás”, mert nagyobbak a darabok, de így talán csokisabb a hatása ennek pihe-puha és pofonegyszerű sütinek.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta.hu oldalára! 

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek