Egyéb kategória

Londonon és Párizson túl is van élet – a legszebb helyek Európában, amiket muszáj látnotok

Nyaralni jó, és nemcsak a kikapcsolódás miatt, hanem mert gyönyörű tájakat láthattok, és új kultúrákat fedezhettek fel, ráadásul magatokat is jobban megismerhetitek. Ám, ha vérbeli utazók vagytok, akkor nem ragadtok le a turistaparadicsomok csábításánál, hiszen a kisebb városok is tartogatnak csodaszép helyszíneket.

vous - 2017.07.15.
Londonon és Párizson túl is van élet – a legszebb helyek Európában, amiket muszáj látnotok

Itt az ideje útra kelni és felfedezni kontinensünk eldugott helyeit. Csak győzzetek választani a sok szép hely közül!

Franciaország és Spanyolország közös kincse: Baszkföld

Baszkföld tökéletes példája annak, hogy miért is éri meg Európa-szerte utazgatni. Nem elég, hogy két országot is felfedezhettek egy csapásra, a baszk konyha ínyencségei mellett sem szabad szó nélkül elmenni, ha már itt jártok. San Sebastian régi negyedébe mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen nem véletlenül nevezik Baszkföld szívének! Homokos strand, egzotikus éttermek, ínycsiklandozó fogások és ódon épületek várják az ide utazókat.

Objektum doboz

Izland, a hűvös csodavilág

A vadregényes tájak kedvelőinek Izland tökéletes úti cél lesz, az aprócska ország ugyanis bővelkedik a látnivalókban. A szigeten körbeautózva festői látvány tárul a szemünk elé:  a gejzírek, farmok, és vulkánok övezte táj rengeteg embert csábít évente, és nem véletlenül.

Objektum doboz

Olaszország ékszerdoboza, az Amalfi-part

Az Amalfi-parton járva olyan érzése van az embernek, mintha egy képeslap kellős közepére csöppent volna. Keskeny szerpentinek vezetnek végig a partszakaszon, ám a látvány kárpótol a közlekedés kellemetlenségeiért. A pizzát ne felejtsétek el, ha már erre jártok!

Objektum doboz

Németország a romantika kedvelőinek

Ha még nem tudjátok, hogy hova menjetek a pasitokkal idén, akkor itt a válasz: a Romantische Strasse (magyarul Romantikus Út – hát nem imádnivaló a neve? – ) azoknak kedvez, akik szeretik az autós kiruccanásokat. Az biztos, hogy jó pár napra szükségetek lesz, ha minden szegletét fel akarjátok fedezni ennek a gyönyörű helynek, ahol középkori falvak, tündérmesébe illő kastélyok és kitűnő borvidékek várnak, a fürdőkről nem is beszélve.

Objektum doboz

Egy csipetnyi varászlat: a norvég Trollstiegen

A magyarul Trollok útjaként lefordítható útszakasz egyértelműen Norvégia legérdekesebb látványosságai közé tartozik! Lélegzetelállító táj várja az erre tévedőket. Arról nem is beszélve, hogy gyönyörű vízesések és hegyvidéki utak szegélyezik az utat. Ha otthon érzitek magatokat a természetben, és szeretnétek egy kicsit kalandozni, akkor tökéletes választás lesz!

Objektum doboz

Ír vidéken barangolva

Ha Írországba készültök, feltétlenül kerüljön fel a bakancslistátokra a Kerry-gyűrű elnevezésű útvonal, amit akár gyalog is könnyedén bejárhattok. Zöldellő tájak, piciny tavak kísérnek majd utatokon, ahol, ha elfáradtok, bátran térjetek be egy frissítőre a helyi pubok egyikébe.

Objektum doboz

Írjátok meg nekünk, merre mennétek a legszívesebben!

utazas-kirandulas-auto

A világért sem szállnátok repülőre? Akkor mutatunk pár nyaralós ötletet, amit imádni fogtok

Biztos, hogy ti is alig vártátok már a nyári szabadságot, amikor végre kimozdulhattok és valami mesés helyen élvezhetitek a napsütést. De mi a helyzet akkor, ha nem szeretnétek repülőre ülni? Ne aggódjatok, mutatunk pár szuper megoldást!

Ajánlott cikkek