divat papucs trend

Jobb, ha megszeretitek! Jövőre is divat lesz a nyár legnagyobb trendje

Ha divatról beszélünk, abban megegyezhetünk, hogy minden évnek, sőt, minden szezonnak megvan a közkedvelt és a finoman szólva kevésbé közkedvelt darabja. Valljuk be, az idei mumus a strandpapucs. Nos, ha ti is a papucsellenzők táborát erősítitek, van egy rossz hírem: ezek a lábbelik tovább maradnak divatban, mint azt gondolnátok szeretnétek!

A strandpapucsok már a tavalyi nyár alatt próbálták meghódítani a világ szívét, kevés sikerrel. Idén azonban újult erővel törtek be a boltok polcaira, mi pedig csak pislogtunk. Színesebbnél színesebb, metálos fényű, hímzett, gyöngyös és még sorolhatnám, milyen verziók jelentek meg. Határt itt is csak a jó ízlésünk szabhatott.

nyári cipő divat trend

Strandpapucsok, holdjárók és sneakerek – ezek lesznek az idei nyár kedvenc lábbelijei

Élénk színek, trópusi minták, neccruhák, fodrok mindenütt és még sok más izgalmas dolog színesíti idén a nyári ruhatárunkat – de mi a helyzet a lábbeliket illetően? Mire számíthatunk cipő fronton? Spoiler: semmi visszafogottra! 

A nyári cipődivatról ide kattintva olvashattok tovább!

Mostanra már valószínűleg aki szerette volna, beszerezte ezt az állítólag egynyári darabot – én is –,

és elárulom: ez a szerencsétlen lábbeli képes majdnem annyi megvető pillantást bezsebelni, mint egy szaggatott farmer. 

Pedig a strandpapucs mellett szól, hogy

  • szuperkényelmes
  • könnyű tisztán tartani
  • könnyű felkapni
  • könnyű kombinálni
  • egyszerre tud sportos, de hétköznapi lenni
  • kíméli a lábat
  • nem izzad bele a láb 

Tudom, vannak, akiket ezek az érvek sem győztek meg, de lesznek, akik örülhetnek, a strandpapucsok ugyanis tovább maradnak, így minimum még egy szezon erejéig nyúzhatjuk őket.

 A Net-a-Porter szenior cipőszakértője a footwearnewsnak egy interjúban elárulta, érdemes az idei trendnek adni még egy esélyt:

„A legjobb döntés mindig az, ha egy klasszikus nyári alapdarabba fektetünk, mint például idén a törpesarkú cipők. Ezekkel sosem hibázhatunk, a tradicionális sziluettjüknek köszönhetően ugyanis minden nyáron elkísérhetnek. A másik jó befektetés idén a strandpapucs lehet. Míg a legtöbben azt hitték, egynyári szerelemről van szó, addig a 2018-as resort kollekciók bebizonyították:

a strandpapucsok tovább maradnak, mint gondolnánk.

kerdojel

Mi is az a resort kollekció?

A divatipar felgyorsulásának köszönhetően jó ideje már, hogy a divatházak megszokott évi két (tavasz-nyár, ősz-tél) kollekciói közé beékelődött egy harmadik, a resort, vagy más néven cruise kollekció. A cruise kollekció darabjait minden év május-júniusában láthatja a nagyközönség, majd novemberben kerülnek az üzletek polcaira. Ahogy azt a nevéből is sejteni lehet, ezek a ruhadarabok azon vásárlók számára készülnek, akik a téli időszakot melegebb helyen töltik. A resort kollekciók nemcsak a bevétel miatt fontosak a tervezőknek: ezekkel a darabokkal beharangozzák, mire számíthatnak a vásárlók a következő év nyarán, ezzel is tesztelve a reakciókat. 

Íme, a 2018-as resort kollekció legjobbai

Forrás:
Vogue
Forrás:
Vogue
Forrás:
Vogue
Forrás:
Vogue
Forrás:
Vogue
Forrás:
Vogue