Egyéb kategória

Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is

Na, megvan, hogy mi az? Naná, hogy a banán, ami pektintartalma miatt tökéletes a feladatra! Édes, krémes, tápláló, fillérekért hozzájuthatunk az év bármely napján, és még pepecselni sem kell vele sokat, hogy isteni fagylaltot készíthessünk belőle. Persze a kreatívabbak és mohók gourmandok aztán az alap banánfagyit azzal turbózhatják fel, amivel csak szeretnék!

vous - 2017.07.16.
Fagyi egyetlen hozzávalóból?! Amikor a desszert nemcsak finom, de egészséges és olcsó is

Korábban már bemutattam nektek, hogyan készíthettek otthon fagyit néhány – egészen pontosan két – hozzávalóból. De amivel ez a fagyi még többet tud, az az, hogy amellett, hogy szuperegészséges, gluténmentes, tejmentes, vegán, és hozzáadott cukrot sem tartalmaz – igaz ez már tőletek függ, de én úgy gondolom, ha elég érett banánt választotok hozzá, nem fog igényelni plusz édesítést.

házi fagyi jégkrém diy

Házi fagyi egyszerűen, mindössze két hozzávalóból!

Ha szeretitek a jeges finomságokat, legyen az fagylalt, parfé vagy sörbet, érdemes elkészítenetek házi verziójukat, így kedvetek szerint kombinálhatjátok az ízeket, a fűszerezést és az állagokat. A krémes finomságokkal csupán egy baj van: hogy a legtöbb verzió megköveteli a fagylaltkészítő gépet. Nem úgy a sörbet, ami bár nem olyan krémes és selymes, mint a fagyi, de legalább annyira finom, sőt, szerintem még jobban is hűsít, mint tejszínes társai. A csupa jó tulajdonságaik mellett pedig van még egy nagy előnyük: baromira egyszerűen elkészíthetőek!

De lássuk, hogyan is készül!

Amire szükségetek lesz

  • érett banán

Eszközök

  • robot- vagy turmixgép
  • ételtároló doboz
  • kés
  • vágódeszka
  • spatula

Forrás:
Molnár Anikó

Elkészítése

  1. Pucoljátok meg a banánt, majd vágjátok karikákra – nem kell, hogy túl pici vagy túl szabályos legyen, úgyis pürésítitek.
     
  2. Ha ezzel megvagytok, tegyétek egy légmentesen zárható dobozba vagy fagyasztózacskóba, és mehet is a mélyhűtőbe minimum két órára, de ideális esetben a legjobb, ha egy egész éjszakára bent hagyjátok.
     
  3. Miután megfagyott, dobjátok be a robotgépbe és pürésítsétek. Először darabos lesz, azután pedig ragacsos. Ennél a fázisnál érdemes egy spatulával lekaparni a pengékről és az edény oldaláról az odatapadt masszát. Előtte persze mindenképp húzzátok ki a gépet!
     
  4. Indítsátok be újra, és addig hagyjátok dolgozni a masinát, míg szép, selymes, homogén masszát nem kaptok.
     
  5. Ilyenkor már fogyasztásra kész az egészséges házi fagylalt, de ha még szeretnétek egy picit visszahűteni, azt is bátran megtehetitek, csak tegyétek vissza a dobozba és mehet is a jégre.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Amennyiben szeretnétek még valamivel felturbózni tálalásnál, megszórhatjátok fahéjjal, kakaóval, gyömbérrel, csonthéjasokkal, granolával, vagy csurgathattok rá mézet, csoki-, mogyoró- vagy karamellöntetet.

Rátok van bízva!

Ajánlott cikkek