Elsőre talán egy japán rajzfilmhősre tippelnénk a Nanaimo szó hallatán, valójában ez egy kanadai város és egy onnan származó brutálisan csokis süti neve. Csupa csoki, sütés nélkül készül, és amolyan igazi házias finomság.
A kekszes alapú, sütés nélküli, réteges desszertek sokfelé népszerűek, de ilyen tömör gyönyör, ennyire csokis desszert azért ritkaság. A Nanaimo szelet – vagyis Bar, ahogy a helyiek nevezik – viszonylag új sütemény, kitalálóját, első készítőjét nem ismerjük.
Annyi bizonyos, hogy házi süti, amelyet feltehetőleg egy édesszájú háziasszony készített, majd az egyszerűen elkészíthető finomság szájról szájra terjedt el.
Elsőként 1952-ben jelent meg a receptje hivatalosan egy szakácskönyvben, onnantól pedig semmi nem tudta megállítani a sikerét. Olyan népszerűségnek örvend ez a brutális – és isteni finom – kalóriabomba, hogy 1985-ben hivatalosan is Kanada kedvenc desszertjének szavazták meg.
Ezek a legkülönlegesebb édességek a világ hat pontjáról
Édesszájúak, ez a cikk nektek született, figyeljetek! Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb desszerteket a világ hat különböző pontjáról.
1. Új-Zéland és Ausztrália: pavlova
Nevét a híres orosz balett-táncos Anna Pavlova után kapta, és akkor készítették el először, mikor a táncosnő Új-Zélandra látogatott. A cikk folytatásáért kattintsatok ide!
Mint minden népszerű ételnek, a Nanaimónak is rengeteg változata van: a kekszes alap is sokféle módon variálható különféle csonthéjasokkal vagy kókusszal, a középső krém is lehet vaníliás, mogyoróvajas, kávés, kókuszos, de akár narancsos is, a sütit borító csokimáz is ízesíthető vagy cirmossá tehető – a lényeg annyi, hogy minden nagyon vajas, édes és csokis legyen
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!