Egyéb kategória

A nyár slágere: pillekönnyű túrótorta sütés nélkül

Mesésen finom, habkönnyű és rémegyszerű–- ezeket a desszerteket kedveljük csak igazán! Márpedig épp ilyen a hűtős túrótorta, ráadásul igazán mutatósan dekorálható – az amúgy nem túl látványos hófehér süti – a szezon gyümölcseivel. Most málnával és ribizlivel készült, sütés nélkül. Kötelező kipróbálni! 

vous - 2017.07.19.
A nyár slágere: pillekönnyű túrótorta sütés nélkül

A túró csodás alapanyag, sós és édes túrós ételeinknek se szeri, se száma. Túrófánk, túrós csusza, túrópalacsinta, túrós pite, vargabéles, körözött – hogy csak a legismertebbeket említsük, és persze a túrótorta, ami lehet sütött és hűtött is. A forró nyári napokon nem feltétlenül szeretjük bekapcsolni a sütőt, egy hűsítő, könnyű desszertre viszont bármikor elcsábulunk – ilyenkor jön jól a túróhabos, pillekönnyű, sütés nélküli túrótorta.

engel-nora-hazi-limonade-nyar-ital-citrom-cukormentes1

Recept tesztelve! 3 kihagyhatatlan limonádé forró nyári napokra

A limonádé mindig is népszerű frissítő volt, az utóbbi években azonban a megszokottnál is nagyobb a felhajtás körülötte. Amint beköszönt a meleg, a teraszok asztalai és az Instagram hírfolyama megtelik a (látszólag) finomabbnál finomabb italokkal. Frissítő napunk alkalmából 3 receptetteszteltünk, méghozzá cukormentes verzióban! 

A receptekért és a teljes cikkért kattintsatok IDE!

Ez a változat kellemesen citrusos és vaníliás, alapja omlós zabkeksz és olvasztott vaj keveréke, a könnyű túrós réteget habbá vert tejszín könnyíti és egy kis zselatin tartja össze. Összességében 20 perc alatt kezdők is összeállíthatják ezt az ünnepivé is varázsolható egyszerű desszertet. Az amúgy nem túl mutatós hófehér túrótortát a szezon gyümölcseivel elegánsan „felöltöztethetjük”, kirakhatjuk szeletekre vágott sárga- vagy őszibarackkal, színesíthetjük áfonyával, szederrel, de a legfinomabb illatos málnával és vaníliás málnapürével – ami nem más, mint vaníliás cukorral összetört málna –, ennél egyszerűbb és istenibb koronát ehhez a könnyű túrótortához elképzelni sem tudunk.

Forrás:
Depositphotos

Szívesen letesztelnétek ezt a pofonegyszerű desszertet? A receptért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek