Citromos-rizses csirkeleves

Egy zseniálisan kerek étel: könnyű, nyári, csirkés, citromos leves

Nyári napokon nincs is jobb, mint egy könnyű, de tartalmas leves, ami akár egytálételnek is megállja a helyét, és ha lehet, még frissítő is. Éppilyen a görögök citromos-rizses csirkelevese, kellemesen üde, fűszeres, laktató, és diétába is jól beilleszthető.

A csirke és a rizs kombója nagyszerű páros, az egészséges és diétás étrendet követők nagy kedvence. A csirkemell az egyik legkedvezőbb összetételű fehérjeforrásunk, vagyis elsőrendű fehérjeforrás, ami zsírt alig tartalmaz, a rizs pedig az elsőrendű szénhidrátforrásunk a zabpehely mellett, a kettő együttes fogyasztását sportolók és edzők is ajánlják.

pacal pörkölt cookta

Rémisztő furcsaságok, amiket mindennap megeszünk – avagy ezért para a húsleves

„Tény és való, hogy vannak megosztó ételek, amiket egyesek kedvelnek, mások kerülnek, sőt rémisztő furcsaságok is, amiket az emberek megesznek. De kinek mi számít különösnek, furcsának, esetleg megborzongatónak vagy éppen undorítónak?

Persze a két semleges ízű alapanyag kombinációját sokan unalmasnak és jellegtelennek tartják, de ez nem igaz, ugyanis nagyon jól fűszerezhetőek. Aki nem hiszi, készítse el a görögök citromos-rizses csirkelevesét, ami könnyű, de laktató, nagyon üde a citromtól és a petrezselyemtől. 

 Elképesztően selymes, az úgynevezett avgolemonónak köszönhetően.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos