Egyéb kategória

3 arcpakolás a legjobb AHA-gyümölcssav-forrásokkal: tisztít, táplál, tonizál

A gyümölcsök nemcsak belülről táplálnak és hidratálnak, hanem külsőleg is nagyon hatékonyak és jótékonyak. Nem csupán vitaminjaikkal, hanem az úgynevezett AHA-gyümölcssavaknak köszönhetően, amelyeket nemcsak drága kencékben, hanem a friss gyümölcsben is megtalálunk.

vous - 2017.07.25.
3 arcpakolás a legjobb AHA-gyümölcssav-forrásokkal: tisztít, táplál, tonizál

Hogy mik is azok az AHA-gyümölcssavak? Természetes, gyümölcsökben található erősen regeneráló, ránctalanító hatású savak, amiket főként almából, szőlőből és citrusfélékből nyernek ki, de más gyümölcsökben is megtalálhatóak. Neve az Alpha Hydroxy Acides angol tudományos megnevezés mozaikszavas rövidítése, amit magyarra alfa-hidroxi savként fordíthatnánk.

Leginkább hámlasztó és pigmentfoltokat halványító hatása miatt kedvelt az AHA-gyümölcssav,

de ne felejtsük el, hogy remek hatóanyag a zsíros és a problémás bőrre, ragyogóvá és feszessé is teszi.

arc arcápolás bőr

Bőrkárosító DIY-alapanyagok, amiket soha ne használjatok!

Sokszor futunk bele mi is olyan arcápolási DIY-tippekbe, melyeknél felhúzzuk a szemöldökünket, hogy komolyan ezt kellene a pofinkra tenni? Mi ezt tanácsolnánk nektek is, vagyis legyetek kétkedők, ha olyan alapanyaggal találjátok magatokat szembe, amit nem jó szívvel tennétek magatokra.

A cikk folytatását itt találjátok meg.

Mivel a jótékony gyümölcssav a friss gyümölcsben is megtalálható, bátran készíthetünk segítségükkel otthon is arcpakolást, így ráadásul a gyümölcsök vitamintartalma még táplálja is bőrünket, és jóval barátibb áron kijövünk a természetes szépségápolókkal, mint ha drága kencéket használnánk. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára! 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek