Egyéb kategória

Itt az igazság: minden, amit tudni érdemes a szilikon sütőformákról

Vannak, akik szeretik, mások egyáltalán nem kedvelik a rugalmas és színes szilikonból készült formákat, olyan véleményeket is lehet hallani, hogy egészségtelen a használatuk. Mik az érvek és ellenérvek, és merre keressük az igazságot?

vous - 2017.07.30.
Itt az igazság: minden, amit tudni érdemes a szilikon sütőformákról

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy csakis jó minőségű 100%-os tisztaságú szilikont vásároljunk és használjunk, lehetőleg ismertebb gyártótól. A silányabb, vékonyabb, kevéssé ruganyos formák láttán gyanakodjunk, mert azok bizony kárt okozhatnak.

A hazai jogszabályi előírások szerint a szilikonos formákat használati útmutatóval együtt lehet csak forgalmazni,

ezt feltétlenül ellenőrizzük vásárláskor. Azt sem árt tudni, hogy a jó minőség gyakran borsos árral párolsul, viszont semmiképp nem érdemes olcsó vacakot venni, mert ezek könnyen megéghetnek, az is előfordulhat, hogy kisül vagy kioldódik valami a forma anyagából.

cookta-budai-retrotura-indul-3-verbeli-klasszikus-hely-amit-erdemes-felfedezni

Budai retrotúra indul: 3 vérbeli klasszikus hely, amit érdemes felfedezni

Bár a retrónak nagy divatja van mostanság, nemrégiben zárt be egy ikonikus étkezde, a Pajtás, így elmondhatjuk, hogy inkább a retrósra hangolt új helyek hasítanak – de vannak még felfedezésre váró igazi, régi helyek is. Most 3 budai helyet ajánlunk azoknak, aki szívesen elmerülnének a múltban.

A minőségi szilikonos formákra jellemző, hogy

  • jól tűrik a szélsőséges hőmérsékletet, – 25 foktól + 220 fokig használhatók, így fagyasztásra és sütésre is tökéletesek
  • nem savérzékenyek, vagyis nem oldódik ki belőlük semmilyen anyag savas étel készítésekor

A cikk itt még nem ért véget, a foltytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek