Egyéb kategória

Fehérnemű a menstruációhoz, nem a nemhez! – Menstruációt támogató bokszert dobtak piacra

Megvan az elképzelés arról, hogy egy nő milyen fehérneműt hordjon. Pedig közel sem biztos, hogy egy nő franciabugyi, nagymamabugyi vagy tanga után nyúl a boltban.

vous - 2017.07.30.
Fehérnemű a menstruációhoz, nem a nemhez! – Menstruációt támogató bokszert dobtak piacra

A transznemű, leszbikus nők ugyanis könnyen meglehet, hogy bokszert húznak magukra tanga helyett. A bokszer pedig menstruáció idején nem biztos, hogy a legkényelmesebb fehérnemű. Ennek apropóján dobta piacra a Pyramid Seven cég két transznemű tulajdonosa a menstruációs bokszert. Ahogyan a neve is suggalja, ennek a bokszernek olyan a kialakítása, hogy a betétet stabilan el lehet benne helyezni.

Ezzel szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy mindegy, ki hordja, vagy milyen fehérneműt hord az illető menstruáció alatt, annak egyszerűen menstruáció kompatibilisnek kell lennie. A szlogenjükkel is ezt üzenik:

Fehérnemű a menstruációnak, nem a nemnek. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A kivitelezés maga elsőre elég furcsának hat, de ha mögénézünk, akkor tényleg egy fontos üzenetet közvetít: a döntés, választás joga mindenkié. Ha valaki bokszerben érzi jól magát, akkor igenis ki kell szolgálni ezt az igényt is.

futó futás menstruáció

Vértócsában mosolyogni a maraton végén – Nők, akik mertek beszélni a menstruációról

„Beköszöntött a tavasz” – így nevezzük a barátnőimmel a piros betűs napokat, hiszen épp azt az áradást hozza, amit a márciusi pluszfokok: a hegyekről, dombokról elemi erővel csorog le ilyenkor az olvadt hó, bő vizű kis patakokat formálva a völgyekben. Meg persze azért is, mert szemérmesek vagyunk, nehezen beszélünk a menstruációról.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek