Éjszakai programajánló a bulizáson és iszogatáson túl

A bulizáson és iszogatáson túl – Éjszakai programajánló

Ti is imádjátok a balzsamos nyári éjszakában múlatni az időt? És ilyenkor hova szoktatok menni? Sétálni, vacsorázni, iszogatni vagy szabadtéri koncertekre? Nem unjátok még? Szerintem a legtöbben úgy hiszitek, hogy nincs más alternatíva. Pedig dehogynem! Mutatok néhány üdítő programot, ami változatosságot hozhat számotokra a még hátra maradt mesés éjszakákban.

Amiért a turisták odáig vannak a fővárosban, azt mi rendszerint már halálra unjuk. Nem beszélve azokról a tömegekről, akik ezeken a helyeken megfordulnak – ezt talán még nehezebben viselem. Nem tudom, hogy a lerágott csont miatt unom, vagy mert nem vagyok már egy mai csirke, de én már szinte fejvesztve menekülök ezekről a helyekről, miközben nem szeretném az estéimet a négy fal között tölteni. Ha ti is hasonlóan éreztek – akár akkor is, ha nem a városban éltek –, válasszatok az alábbi programok közül!

2016 legkelendőbb workshopjai a VOUS-lányok szerint

A legjobb workshopok, amikkel kikapcsolódhattok, tanulhattok, alkothattok, és akár önbizalmat is növelhettek

„Az alkotás kiegyensúlyozottá tesz, javítja a közérzetet és növeli az önbizalmat!” Egy jó workshopon számtalan dolgot elsajátíthattok, jól szórakozhattok, kikapcsolódhattok, új embereket ismerhettek meg, és újabb és újabb mesés, saját kézzel készített tárgyakkal lehettek gazdagabbak.

Strandoljatok éjjel

Persze aki vízközelben lakik, annak könnyű dolga van – és szerintem egy éjszakai fürdőzésnél kevés jobb program létezik –, de azok se keseredjenek el, akik a város közepén élnek, ugyanis számos uszoda és strand késő estig vagy akár éjjel is nyitva tart. Az Aquaworldben például külön éjszakai fürdőzős bulikat is tartanak, ahol DJ szolgáltatja a zenét a vendégeknek, de a Rudasban és a Széchenyiben is késő estig úszkálhattok vagy épp wellnessezhettek. Ha pedig kimennétek a városból, a leányfalui strandra érdemes ellátogatni.

Forrás:
Depositphotos

Egyetek-igyatok a csillagos ég alatt

Én személy szerint imádok piknikezni, akár egy hozzám közeli parkban, akár a Gellért-hegyen vagy a Margitszigeten, vagy csak szimplán a Duna-parton, sőt mostanság a lezárt Szabadság hídon – ahova szintén sokszor szerveznek egyébként izgalmas programokat.

Nekem nagyjából mindegy, hogy hol piknikezek, ha a szabad ég alatt tehetem, egy puha pléddel, jó társasággal és szuper finom falatokkal.

A piknikezésnél jobban már csak azt imádom, ha frissen készíthetem el a fogásokat a tűzön, grillen vagy bográcsban. Ezt eddig csak akkor tettem, ha hétvégén hazalátogattam a családomhoz, pedig – mint kiderült – számtalan helyen sütögethetünk a városban is, persze csak és szigorúan az erre kijelölt helyeken. A listát itt megtaláljátok! Mielőtt azonban random tüzet raknátok a lista egyikén, nézzetek utána, milyen szabályokat és feltételeket kell betartanotok, és annak is, hogy az adott területen nincs-e tűzgyújtási tilalom. Erről a Katasztrófavédelem oldalán tájékozódhattok!

Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

„Mióta kicsit többet foglalkozom a hulladékmentes életmód témájával, sokszor belegondolok, hogy egy-egy tevékenységgel mennyi szemetet termelünk, és hogyan lehetne ezen változtatni. A következőkben a piknikezéshez mutatok hulladékmentes alternatívát, hogy ne ez legyen a vége: :((((((((((

Mozizzatok – de ne akárhogyan!

Menjetek el autósmoziba, ilyenekből sajnos már keveset találni, de nem lehetetlen. Balatonon vagy épp Mogyoródon is találtok még működő mozikat. Ha pedig a város szívében illetve a város fölött néznétek meg egy jó kis filmet, ne hagyjátok ki a Rooftop Cinemát, ami a Corvin Club tetőteraszán található, és ahol heti rendszerességgel nézhettek filmeket. Vagy csak fogjátok meg a tévéteket, és vigyétek ki az erkélyre, teraszra vagy a kertbe.

Nálunk meccsnézésekor ez egy bevett szokás – imádjuk két gól között a tücsökciripelést hallgatni.

Játsszatok

Kártyázzatok, társasozzatok, vagy keressetek olyan helyeket, ahol közösségben tehetitek mindezt. Például a Müsziben! A Gozsduban pedig találtok játéktermet, ami abszolút nosztalgikus élményt nyújt azoknak, akik nyaranta a Balatonnál betévedtek egy ilyenbe. De csocsózhattok vagy pingpongozhattok is több helyen a városban, többek között a Rombusz Teraszon vagy akár a Dürerben. Ha ennél több mozgásra vágytok, figyeljétek a gerillaeseményeket a Facebookon, mert sokszor szerveznek számháborút az éjjeli baglyoknak, ha pedig száguldozni támadna kedvetek, menjetek el gokartozni Angyalföldre.

„Kulturálódjatok”

Látogassatok el a Kutatók Éjszakájára, ahol számtalan érdekes programon vehettek részt, vagy menjetek el egy vacsorával egybekötött sétahajókázásra, ahol a kulturális világörökség részeit figyelhetitek meg egy teljesen más perspektívából. Ha elhagynátok a várost egy jó kis programért, látogassatok el a Csillagösvényre, azon belül is a Sövénylabirintus-tanösvényre vagy a Fűzfafonat-labirintusba, ahol éjfélig bolyonghattok többféle tematikájú terepen.