Egyéb kategória

12 mesés úti cél, aminek mindenképp helyet kell kapnia a bakancslistátokon

Utazni, világot látni mindenki szeret, ám sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak a népszerű úti célok közül válogatnak, azt gondolván, hogy a jól bevált turistacsalogató tájak nem rejthetnek veszélyeket. De ha jobban belegondoltok, nem sokkal jobb érzés egy félreeső, ám annál szebb helyet felfedezni? Aminek láttán az ember úgy gondolja, olyan, mintha a táj egy mesekönyv lapjairól lépett volna ki...

vous - 2017.08.04.
12 mesés úti cél, aminek mindenképp helyet kell kapnia a bakancslistátokon

Biztos ti is sokszor álmodoztatok már arról, hogy hova szeretnétek ellátogatni, ha egyszer majd lehetőségetek lesz rá. Hiszen rengeteg gyönyörű hely létezik a Földön, csak győzzetek választani közülük. Segítségképp összeszedtünk egy párat, amiknek érdemes helyet kapnia a bakancslistátokon, főleg, ha a zsúfolt és nyüzsgő nagyvárosok helyett a nyugalom szigetére vágytok.

Hiszen egy kis feltöltődés és pár nap pihenés mindennél többet ér!

1. Ausztrál romantika

Ha egyszer ellátogattok Ausztráliába, akkor ne csak a nagyvárosokat fedezzétek fel, hiszen azon túl is számtalan szépséget rejt ez a kontinens. Például épp a közepén található az Uluru, vagy más néven Ayers Rock, egy óriási sziklatömb a sivatag közepén. Az őslakosok a mai napig elzarándokolnak ide vallási célokból, és nektek is csodás élmény lehet, hiszen nem kell a tömegektől tartanotok, zavartalanul élvezhetitek a látványt.

Objektum doboz

2. Ha tengerpartra vágytok

Francia-Polinézia kincse, Bora Bora tökéletes választás, ha a tengerparton süttetnétek a hasatokat. Trópusi éghajlat, tiszta vizű, mélykék tenger, homokos part és nyugodt környezet: ez a sziget tényleg olyan, mintha Photoshoppal festették volna ilyen gyönyörűre! Ráadásul sokkal kevesebb látogatót vonz, mint a környékbeli helyek, így garantált a háborítatlan pihenés. Hát kell ennél több egy nyaraláshoz?

Objektum doboz

3. Új-Zéland, a csodavilág

Új-Zéland rengeteg varázslatos helyet rejt, csak győzzetek választani közülük! Hófödte hegyvidékek, gleccserek, természetvédelmi területek és egy méltán híres tengerpart várja az ide látogatókat, akik szívesen barangolnak csodás tájakon. Nem véletlen, hogy a Gyűrűk-ura filmeket is megihlette ez a vidék, több jelenetnek is otthont adtak Új-Zéland kincsei. A rajongókak kötelező meglátogatni!

Objektum doboz

4. Hegyvidékek vonzásában: Patagónia

Dél-Amerika tájai felejthetetlen élményekkel várják az utazókat. Elsősorban Argentína tartogat csodás látnivalókat a természetszerető utazóknak, hiszen a festői tájon a hegyvidékek, völgyek és folyók szegyélyezte úton a rendkívül gazdag állatvilág is figyelemre méltó.

Ha erre jártok, ne lepődjetek meg, ha pingvinekkel vagy épp vadlovakkal találkoztok.

Objektum doboz

5. Grönland, a jeges varázslat

Ha nincs bajotok a hideggel, akkor feltétlenül érdemes ellátogatnotok Grönlandra, hiszen igazi paradicsomot találtok majd ott! Elsősorban a keleti részt érdemes felfedeznetek, többek között a Kulusuk nevű települést. A mindössze 320 lelket számláló falu tökéletes úti cél lesz, ha nyugodt körülmények között szeretnétek felfedezni a fjordok és gleccserek nyújtotta felejthetetlen látványt. Az elképesztően cuki, apró és színes házak pedig biztos, hogy titeket is fotózásra csábítanak majd.

Objektum doboz

6. Eldugott csodák Skóciában

Nagy-Britannia legészakibb pontja, a skót Shetland-szigetcsoport több mint 100 apró szigetből áll, melyek közül mindössze 15 lakott terület. Ezen a helyen találkozik a skót, skandináv és viking kultúra, így egyszerre három terület hagyományaiba kóstolhattok bele.

Objektum doboz

7. Békesség a Húsvét-szigeten

Valószínűleg nincs sok ember, aki még ne látott volna fotót a csodaszép és méltán híres Húsvét-szigetről. A Chile tartományaként fennálló sziget elsősorban monumentális kőszobrairól híres, amelyből majdnem 1000 maradt fent az idők során. Maga a sziget azonban tökéletesen alkalmas a nyugodt pihenésre, ugyanis nem vonz kiemelkedően sok turistát évente. Napozzatok a tengerparton, élvezzétek a strandon a hűsítő habokat, vagy barangoljatok a rejtélyes tájakon. 

Objektum doboz

8. Szamoa elfeledett kincse

Az Apolima névre hallgató, a Csendes- óceán délnyugati részén található parányi kis sziget kizárólag csónakkal közelíthető meg a környező helyekről, így garantált a nyugodt pihenés. Egy már kihunyt vulkánon fekszik, így bizonyos részeihez nem egyszerű hozzáférni: csak és kizárólag az ottlakók meghívása juttathatja el a szerencséseket a kék lagúnák rejtett paradicsomába. Csábítóan hangzik, ugye?

Objektum doboz

9. Spirituális utazás Indiába

India mindig is népszerű úti célnak számított a spiritualitás iránt érdeklődők számára, azonban mivel egy hatalmas országról beszélünk, segítünk leszűkíteni, hogy hova érdemes mennetek. Egy kis város, nevezetesen Leh elsősorban buddhista templomáról híres, a helyiek körében kedvelt vallási célpont, ami a Himaláján fekszik. Szerintünk mindenképp megér egy misét!

Objektum doboz

10. Málta gyöngye

Nem messze Szicíliától található egy piciny sziget, ami a Gozo névre hallgat. Nem csoda, hogy ha nem tudjátok, miről van szó, hiszen alig ismert! Pedig kár kihagyni, hiszen elképesztő természeti képződményeket találhattok itt, amik egyesek szerint Homérosz talán leghíresebb eposzának, az Odüsszeiának is inspirációul szolgáltak.

Objektum doboz

11. Kanada legszebb félszigete

A Gaspesie névre keresztelt félsziget szó szerinti jelentése „ahol a föld véget ér”. És ez nem véletlen! A négy nemzeti parkkal rendelkező táj ugyanis nem igazán sorolható a turistaparadicsomok közé, pedig megérdemelné.

Objektum doboz

12. A vadregényes tájak kedvelőinek

Létezik egy hely Arizonában, amit szerintünk egyszer az életben mindenkinek látnia kell. Nem, nem a Grand Canyonra gondolunk! A Supai névre hallgató táj igazi élményt nyűjt az ide látogatóknak. Csodaszép zöldeskék víz, elképesztő látvány és hatalmas vízesések várják a kalandos turistákat, akik nem félnek gyalog megközelíteni ezt a csodás úti célt.

Objektum doboz

Kihagytunk valamit? Írjátok meg nekünk!

utazas-kirandulas-auto

Londonon és Párizson túl is van élet – a legszebb helyek Európában, amiket muszáj látnotok

Nyaralni jó, és nemcsak a kikapcsolódás miatt, hanem mert gyönyörű tájakat láthattok, és új kultúrákat fedezhettek fel, ráadásul magatokat is jobban megismerhetitek. Ám ha vérbeli utazók vagytok, akkor nem ragadtok le a turistaparadicsomok csábításánál, hiszen a kisebb városok is tartogatnak csodaszép helyszíneket.

Ajánlott cikkek